Σαντορίνη: Ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων ακτών

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Θήρας ενημερώνει πως από το Σάββατο 1/6/24 και μέχρι τις 30/9/24 θα υπάρχει καθημερινή παρουσία ναυαγοσωστών, από τις 10:00 έως τις 18:00, στις πολυσύχναστες ακτές του νησιού, όπως προβλέπεται από το υπ’ Αρ. Πρωτ: 2131.16/1118/2023 Πρακτικό της Επιτροπής του άρθρου 11 του Π.Δ. 71/2020 (ΦΕΚ 166-Α’).

Τις προηγούμενες ημέρες, με συντονισμένες ενέργειες του Αντιδημάρχου Ανδρέα Λειβαδάρου, ο Δήμος Θήρας τοποθέτησε συνολικά 14 ναυαγοσωστικά παρατηρητήρια (πύργους) και κιβώτια διασωστικού και ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Τα 14 παρατηρητήρια κατανέμονται ως εξής:

  • Εννέα στις ακτές της Περίσσας, Περιβόλου και Αγίου Γεωργίου, ώστε να καλύπτεται όλη η ακτή από το “DEMIL MAR” στην Περίσσα μέχρι και το “SEA SIDE” στον Άγιο Γεώργιο.
  • Τέσσερα στην ακτή του Καμαρίου, ώστε να καλύπτεται όλη η ακτή από το “Μέσα Βουνό” έως και το “COSTA GRAND RESORT & SPA”
  • Ένα στην ακτή της Βλυχάδας ώστε να καλύπτεται η περιοχή από το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός” έως και 400 μέτρα δυτικά αυτού.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ναυαγοσωστικής κάλυψης, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα και ναυαγοσωστικά σκάφη (jet ski και ταχύπλοα) που θα περιπολούν στις ακτές του νησιού με σκοπό την άμεση επέμβαση όποτε χρειαστεί, καθώς και επόπτες ναυαγοσωστών που θα συνδράμουν στο έργο του ναυαγοσώστη κάθε παρατηρητηρίου σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Π.Δ. 71/2020.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη