Σαντορίνη: Νέα δράση για τη Σχολή Γονέων τη Δευτέρα 15/1

"Συνήθη ορθοπεδικά και ωτορινολαρυγγολογικά προβλήματα στην παιδική ηλικία"

Μία ακόμα δράση στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων έχει προγραμματίσει για τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου ο ενοριακός παιδικός σταθμός “Η Γλυκογαλούσατης Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων. Θέμα της είναι τα Συνήθη ορθοπεδικά και ωτορινολαρυγγολογικά προβλήματα στην παιδική ηλικία” και για αυτά θα μιλήσουν ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνής, Επιμελητής Ορθοπεδικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία” και ο κ. Φώτης Γκούβελος, Επιμελητής Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

Περιγραφή δράσης:
Συνήθη Ορθοπεδικά προβλήματα στην προσχολική ηλικία
Το αναπτυσσόμενο μυοσκελετικό σύστημα των παιδιών έχει μεγάλες διαφορές από αυτό των ενηλίκων. Τα ορθοπεδικά ζητήματα που θα προβληματίσουν τους γονείς διακρίνονται σε αυτά που παρατηρούνται στη γέννηση και αμέσως μετά και σε αυτά μετά τη βάδιση που έχουν ως αποτέλεσμα παραλλαγές στη βάδιση και στην εμφάνιση του σωματότυπου του παιδιού. Επειδή ορισμένες καταστάσεις μπορεί να αφήσουν σοβαρή αναπηρία κάποια στιγμή στη ζωή του, οφείλουμε ως γονείς και ιατροί να είμαστε ενήμεροι και σε εγρήγορση έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισής τους.

Συνήθη Ωτορινολαρυγγολογικά προβλήματα στην προσχολική ηλικία
Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας πολύ συχνά παρουσιάζουν ωτορινολαρυγγολογικά προβλήματα, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία και ερωτήματα στους γονείς τους. “Γιατί γιατρέ το παιδί μου αρρωσταίνει τόσο συχνά; Γιατί παρουσιάζει δυσκολία στην αναπνοή; Γιατί ροχαλίζει κάθε βράδυ; Γιατί δεν μας ακούει τόσο καλά και ζητά να του επαναλάβουμε μία φράση ή ερώτηση;” Σε αυτές τις ερωτήσεις και αρκετά άλλα ζητήματα ωτορινολαρυγγολογικού ενδιαφέροντος θα προσπαθήσουμε να δώσουμε, όσο το δυνατόν καλύτερα, σαφείς απαντήσεις και χρήσιμες συμβουλές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας στα Φηρά, με ελεύθερη είσοδο. Ώρα έναρξης: 18:00.

Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη