Τρία επιπλέον βραδινά δρομολόγια την εβδομάδα από Αμμούδι προς Θηρασιά θα επιδοτεί με ιδία δαπάνη από σήμερα 10/7 ο Δήμος Θήρας. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο από τη Ρίβα προς το Αμμούδι στις 21:50 και από το Αμμούδι προς τη Ρίβα στις 22:00.

Το κόστος των δρομολογίων θα καλυφθεί με δαπάνη του Δήμου Θήρας με στόχο την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θηρασίας με τη Σαντορίνη. Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας έλαβε την απόφαση να χρηματοδοτήσει τα δρομολόγια αυτά, λαμβάνοντας υπόψη τη νησιωτικότητα, τη γεωγραφική απομόνωση της Θηρασίας από την υπόλοιπη Σαντορίνη, καθώς και την κατανομή των δρομολογίων των επιδοτούμενων σκαφών, των οποίων τα δρομολόγια σταματούν στις 17:30 το απόγευμα, με αποτέλεσμα το νησί να είναι αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο και να δημιουργείται κοινωνικός και οικονομικός αποκλεισμός των κατοίκων της Θηρασίας.

Σε συνέχεια των παραπάνω, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έδωσε και αυτό με τη σειρά του την έγκρισή του για τα τρία επιπλέον μη επιδοτούμενα δρομολόγια την εβδομάδα.

Print Friendly, PDF & Email