Νέα ΚΥΑ για αιγιαλούς και παραλίες ζητά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Πρόταση για την έκδοση νέας ΚΥΑ για το θέμα της χρήσης αιγιαλού και παραλιών, με την οποία θα θεραπεύονται οι πλημμέλειες που διαπιστώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας και οδήγησαν στην ακύρωση των προγενέστερων ΚΥΑ, κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο Γ. Πατούλης με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, προτείνει συγκεκριμένες τροποποιήσεις σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούσε να καταρτιστεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα δίνει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εκφράζει την ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση και υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση σύμφωνα με την πρόταση που καταθέτει η ΚΕΔΕ, «οι δήμοι δεν θα αποδεχθούν ρύθμιση που θα τους αποβάλλει από μια αρμοδιότητα που μέχρι σήμερα και από το έτος 2002 είχε παραχωρηθεί σε αυτούς και που απέβλεπε αφενός στην εύρυθμη λειτουργία των παραλιών και την προστασία του περιβάλλοντος, αφετέρου στην είσπραξη εσόδων αναγκαίων για τους δήμους έτσι ώστε να καλύπτεται το κόστος της καθαριότητάς των παραλιών, αλλά και να διασφαλίζεται η προστασία των λουομένων με την τοποθέτηση ναυαγοσωστών και την ηλεκτροδότηση των χώρων όπου απαιτείται».

Στην πρόταση της ΚΕΔΕ αναφέρεται ότι η ΚΥΑ που θα καταρτιστεί θα μπορεί να είναι ισχύος μέχρι 31.12.2016 και θα συνυπογράφεται από τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Δείτε αναλυτικά τις προτάσεις της ΚΕΔΕ στη σχετική επιστολή: Paralies_KYA_KEDE


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη