Νέα τιμή εισόδου για την Νέα Καμένη

Στα 2,5 ευρώ θα διαμορφωθεί το κόστος του εισιτηρίου για το Γεωλογικό Πάρκο της Νέας Καμένης (Ηφαίστειο Θήρας), από την νέα τουριστική περίοδο. Κατά το 2015, το ηφαίστειο δέχτηκε 222.000 επισκέψεις, αποσπώντας κατά γενική ομολογία θετικά σχόλια τόσο για την καθαριότητα και την τάξη που επικρατούν εκεί, όσο και για την παρεχόμενη εξυπηρέτηση.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τη ΓΕΩΘΗΡΑ που έχει την ευθύνη λειτουργίας του γεωπάρκου στο ηφαίστειο, το μέχρι τώρα εισιτήριο στα 2 ευρώ ισχύει από το 2005, έχοντας απορροφήσει στην ίδια τιμή και τις αυξήσεις του ΦΠΑ (από 6% σε 23%). Για να μπορέσει να συνεχίσει το σημαντικό έργο της και να επεκτείνει τις δράσεις της, κρίθηκε αναγκαία η προσαρμογή του εισιτηρίου στα σημερινά δεδομένα καθώς επίσης και η διαμόρφωση μιας νέας τιμολογιακής πολιτικής που θα αφορά σε συγκεκριμένες ομάδες επισκεπτών.

Πιο συγκεκριμένα:

Το αντιτίμο του εισιτηρίου επισκεπτών στο φυσικό γεωλογικό πάρκο Νέας Καμένης (Ηφαίστειο Θήρας), διαμορφώνεται ως εξής:

  • Γενική είσοδος: Δύο ευρώ και πενήντα λεπτά (2,50 €), συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
  • Μειωμένη Είσοδος: Ένα ευρώ (1,00 €), συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., το οποίο ισχύει για πολύτεκνους, φοιτητές, άνεργους και άπορους, με απαραίτητη προϋπόθεση την επίδειξη της σχετικής κάρτας που διαθέτουν.
  • Ελεύθερη είσοδος: η ελεύθερη είσοδος ισχύει για τους μόνιμους κατοίκους της νήσου Θήρας & Θηρασίας, τους εκτελούντες εργασία στο χώρο της Νέας Καμένης (ξεναγούς, πράκτορες, εκπαιδευτικές και ερευνητικές ομάδες κ.ο.κ.), τα ΑμεΑ, τα παιδιά ηλικίας έως οχτώ χρονών και τέλος όσους διαθέτουν κάρτα ελευθέρας για αρχαιολογικούς χώρους, την οποία έχει εκδώσει αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη