Νέες απόπειρες παράνομης φυγής από το αεροδρόμιο – 18 νέες συλλήψεις

elliniki_astynomia_logo17 αλλοδαποί που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά χαρτιά σε χώρες της ΕΕ και ένας διακινητής τους συνελήφθησαν το τελευταίο τριήμερο στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Παρασκευής (5/6/2015) αστυνομικοί του ΑΤ Θήρας εντόπισαν 28χρονο υπήκοο Αφγανιστάν, ο οποίος συνόδευε, έναντι αμοιβής τέσσερις ομοεθνείς του, ηλικίας 21, 26, 28 και 36 ετών με ανήλικα παιδιά τους με σκοπό να τους διευκολύνει να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο κάνοντας χρήση πλαστογραφημένων διαβατήριων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Έξι πλαστά διαβατήρια αρχών Ιαπωνίας
• Δύο κάρτες επιβίβασης
• Πέντε κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα (διακίνηση αλλοδαπών)

Επίσης, το βράδυ του Σαββάτου (6/6/2015) συνελήφθησαν άλλοι 13 υπήκοοι Συρίας ηλικίας από 19 έως 56 ετών, οι οποίοι κάνοντας χρήση παραποιημένων ταυτοτήτων ιταλικών αρχών, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία. Τα πλαστά δελτία ταυτότητας και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη