Νέες συλλήψεις στο αεροδρόμιο

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, συνελήφθησαν χθες (9/6) στη Σαντορίνη, από αστυνομικούς του Α.Τ. Θήρας, μια 31χρονη ημεδαπή και μια 45χρονη υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ η 45χρονη προσήλθε συνοδευόμενη από την 31χρονη στο αεροδρόμιο του νησιού και κάνοντας χρήση πλαστογραφημένου δελτίου Ελληνικής ταυτότητας, επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Βρυξέλλες Βελγίου. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι η 31χρονη διευκόλυνε έναντι αμοιβής την 45χρονη μεταφέροντάς την ακτοπλοϊκώς από την Αθήνα στη Σαντορίνη, προκείμενου να την προωθήσει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– Ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας
– Δυο (2) ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Θήρα
– Δυο (2) ηλεκτρονικές κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και δυο (2) κάρτες επιβίβασης
– Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
– Το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ
– Ένα (1) ιδιόχειρο σημείωμα

Επιπλέον, σε διαφορετική περίπτωση, συνελήφθη χθες ακόμη ένας 21χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος και κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου, καθώς προσήλθε στο αεροδρόμιο και με πλαστό διαβατήριο Πακιστανικών Αρχών, προσπάθησε να ταξιδέψει παράνομα για Βενετία Ιταλίας.

Το πλαστό διαβατήριο κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη