Νέο φωτογραφικό λεύκωμα: ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ η αμπελόεσσα νήσος

Ένα νέο φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στην “αμπελόεσσα Σαντορίνη” θα βρίσκεται σε λίγες μέρες στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση, με τίτλο Σαντορίνη, η αμπελόεσσα νήσος, με εξαιρετικές φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη και κείμενα του Πάνου Θεοδωρίδη, στην ελληνική, στην αγγλική και στη ρωσική γλώσσα.

“Το λεύκωμα Σαντορίνη, η αμπελόεσσα νήσος δεν είναι ένα ακόμη εγχειρίδιο για το κρασί, γραμμένο από συστηματικούς ερευνητές για ειδικούς αναγνώστες. Στο λεύκωμα αυτό ο φωτογράφος Δημήτρης Ταλιάνης, με εφόδιο την αγάπη του για τη φύση και το αμπέλι, ξεκινά το μακρύ ταξίδι στους «δρόμους του κρασιού», προσπαθώντας να συνδυάσει το φως με τη στιγμή, την καλλιέργεια με την εποχή, την κίνηση του χεριού με τη φορά της αμπελιάς. Πολλά τα χρόνια και τα ταξίδια, πολλές και οι φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν από το πάστρεμα, το κλάδεμα, το θειάφισμα, τον τρύγο. Κυρίως τον τρύγο. Κι έπειτα, από την οινοποίηση σε σπηλιές και υπόσκαφα, σε κάναβες και οινοποιεία.

Το απόσταγμα αυτού του υλικού θα χρησιμοποιήσει η ζωγράφος Γαβριέλλα Μαυριδή για να αποδώσει τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες του αμπελώνα μέσα από 120 ολοσέλιδες φωτογραφίες. Και μετά, η σειρά του συγγραφέα. Ο Πάνος Θεοδωρίδης, με πολύχρονη θητεία στο θέμα, φωτίζει με το δικό του ύφος γνωστές και άγνωστες πτυχές του χθες και του σήμερα της αμπελόεσσας νήσου μέσα από ένα εκτενές και συνάμα περιεκτικό εισαγωγικό κείμενο, καθώς επίσης και μέσα από 80 μικρά ή μεγαλύτερα κείμενα-σχόλια των φωτογραφιών. Τέλος, ο Διονύσης Καρατζάς, ως φιλόλογος και ποιητής, ήρθε να αποθέσει την δική του πολύτιμη συνδρομή, προσδίδοντας έτσι μια νέα διάσταση στην κάθε σελίδα, στην κάθε αράδα του τόμου αυτού. Κι όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να συμβούν χωρίς τις σημαντικές γνώσεις τριών έμπειρων συμβούλων: του γεωπόνου Ματθαίου Δημόπουλου, του οινολόγου Νίκου Βαρβαρήγου και του αμπελουργού Νίκου Πελεκάνου.” αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό κείμενο του εκδότη.

Τη μετάφραση στην αγγλική έκδοση έκανε η Τζούντυ Γιαννακοπούλου και στη ρωσική έκδοση η Τατιάνα Μπορίσοβα.

Σαντορίνη, η αμπελόεσσα νήσος
Εκδόσεις ΤΟΠΙΟ, 120 φωτογραφίες, 180 σελίδες, σχήματος 24×22 εκ., χαρτί 170 γρ.
Λιανική τιμή: 30 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη