Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Πέμπτη

kairos_kymataΚακοκαιρία προβλέπεται σε όλη τη χώρα από την Πέμπτη 5/1 το απόγευμα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε σήμερα (4/1) η Ελληνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης
– μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Νότιας Πελοποννήσου
– μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις -κατά τόπους πυκνές- θα σημειωθούν σταδιακά από το βράδυ της Πέμπτης και από τα βόρεια μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα (9/1) ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας αναμένεται να χιονίσει από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ από το βράδυ της Παρασκευής τα φαινόμενα θα επεκταθούν προς τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη.

Σημαντική πτώση θα σημειώσει και η θερμοκρασία από την Παρασκευή από τα βόρεια, η οποία θα γίνει σταδιακά ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο, ο οποίος στα βορεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (7-8 πιθανόν τοπικά και 9 μποφόρ) θα πνέουν την Πέμπτη, οι οποίοι την Παρασκευή σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση, για να αρχίσουν να εξασθενούν από το απόγευμα του Σαββάτου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη