Δήμος Θήρας: Νέο σύστημα αποστολής μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης

Οδηγίες εγκατάστασης της εφαρμογής GI-POLIS βήμα βήμα

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Θήρας ενημερώνει ότι έχει θέσει σε λειτουργία σύστημα άμεσης προσέγγισης των πολιτών, ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να μπορεί να επικοινωνεί μαζί τους μέσω μηνυμάτων, παρέχοντας άμεσα πολύτιμες οδηγίες.

Πρόκειται για το σύστημα GI-POLIS, το οποίο ο χρήστης μπορεί να το κατεβάσει ως εφαρμογή από το Playstore ή το Appstore, ανάλογα με το λειτουργικό της συσκευής κινητής τηλεφωνίας που διαθέτει, επιλέγοντας τον Δήμο Θήρας. Από τη στιγμή που ο χρήστης εγκαταστήσει στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή, δεν απαιτείται να κάνει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Σήμερα στις λειτουργικές δυνατότητες του συστήματος προστίθεται και η αποστολή μηνυμάτων και γενικότερων πληροφοριών σχετικά με διάφορα θέματα δράσεων της δημοτικής αρχής.

Η λήψη μηνυμάτων θα γίνεται μέσω Mobile Push Notification, είτε πρόκειται για ενημερωτικού χαρακτήρα μηνύματα, είτε για μηνύματα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης με οδηγίες δράσης.

Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί την τεχνολογία GPS, Wi-Fi, Bluetooth και Beacons, ενώ η επικοινωνία του χρήστη με το διαδίκτυο μπορεί να υλοποιηθεί είτε μέσω 3G-4G είτε μέσω Wi-Fi.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Θήρας, η χρήση της εφαρμογής είναι εντελώς ανώνυμη, προστατεύοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα.

Ακολουθούν οδηγίες εγκατάστασης βήμα-βήμα


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη