Νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ από Σεπτέμβριο

new_10euro_noteΝέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη» θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 23 Σεπτεμβρίου 2014. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όσοι διαχειρίζονται μετρητά στην εργασία τους είναι εξοικειωμένοι με την εμφάνιση του νέου τραπεζογραμματίου και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του, και ότι μπορούν να μεταφέρουν τις πληροφορίες αυτές στους πελάτες τους, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποστείλει ενημερωτικά φυλλάδια σε πάνω από 3 εκατομμύρια καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ μέσα τον Ιούνιο.

Το ενημερωτικό φυλλάδιο υπενθυμίζει στους φορείς που κατ’ επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά το χρονοδιάγραμμα εισαγωγής του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ, καθώς και τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να λάβουν για την προσαρμογή του εξοπλισμού τους ώστε να δέχεται το νέο τραπεζογραμμάτιο. Τους υπενθυμίζει επίσης ότι η γνησιότητα των τραπεζογραμματίων επαληθεύεται εύκολα και χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία).

Ο Ton Roos, επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζογραμματίων, δήλωσε: «Διεξάγουμε αυτή την ευρείας κλίμακας εκστρατεία ενημέρωσης ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες θα φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς που κατ’ επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ με σκοπό την προετοιμασία για το νέο τραπεζογραμμάτιο».

Η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου ξεκίνησε σήμερα (2/6) από τη Φινλανδία και την Εσθονία και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεσή του σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ. Αν επιθυμείτε να παραγγείλετε επιπλέον αντίτυπα του ενημερωτικού φυλλαδίου, επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο www.nea-trapezogrammatia-euro.eu.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη