Νέος Γενικός Γραμματέας για τον Δήμο Θήρας

Με πρόσφατη απόφαση του Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου, προσελήφθη ως μετακλητός Γενικός Γραμματέας στον Δήμο Θήρας ο κος Πολύδωρος Συρίγος.

Ο κος Συρίγος έχει μακρά πορεία στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Νέας Σμύρνης, έχοντας διατελέσει και Αντιδήμαρχος. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2023 ήταν υποψήφιος βουλευτής στον νότιο τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ.

Κατά τις πρώτες ημέρες ανάληψης των νέων του καθηκόντων στον Δήμο Θήρας, ο κος Συρίγος βρέθηκε στην έκθεση Attica Green Expo (29/5-1/6) στο Παλαιό Φάληρο, όπου συμμετείχε το Λιμενικό Ταμείο Θήρας.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας δημοσιεύθηκε επίσης στη Διαύγεια του Δήμου Θήρας το πρώτο έγγραφο με την υπογραφή του ως Γενικός Γραμματέας.

Σύμφωνα με τον νόμο, εφόσον ένας δήμος έχει την ανάλογη οικονομική δυνατότητα, μπορεί να διορίζεται μετακλητός Γενικός Γραμματέας, χωρίς να απαιτείται η πρόβλεψη της αντίστοιχης θέσης στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
α. Υπογράφει τις αποφάσεις χορήγησης αδειών με ή χωρίς Αποδοχές και Μετακίνησης εκτός έδρας στο εσωτερικό και εξωτερικό των υπαλλήλων του Δήμου.
β. Παρέχει οδηγίες, δίνει κατευθύνσεις και, γενικότερα, συντονίζει τις υπηρεσίες του Δήμου κατά την άσκηση του έργου τους.
γ. Προβαίνει στη μελέτη και εισήγηση μέτρων για τη βελτίωση και προαγωγή των λειτουργιών του Δήμου.
δ. Μεριμνά για την επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες των θεμάτων που είναι προς συζήτηση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Δημαρχιακής Επιτροπής (σ.σ. πλέον Δημοτικής Επιτροπής) σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη ή έχουν ήδη συζητηθεί σε αυτά, καθώς και να τα υποστηρίζει ενώπιον των ανωτέρω οργάνων, εφόσον κρίνεται απαραίτητο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Δημαρχιακής Επιτροπής (σ.σ. πλέον Δημοτικής Επιτροπής) .
ε. Παρακολουθεί τη διαδικασία εφαρμογής των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής (σ.σ. πλέον Δημοτικής Επιτροπής) από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
στ. Μεριμνά για την έγκαιρη ετοιμασία των περιοδικών απολογισμών δράσης του Δήμου σύμφωνα προς τα αντίστοιχα προγράμματα ή τις συγκεκριμένες αποφάσεις και ενημερώνει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δημαρχιακή Επιτροπή (σ.σ. πλέον Δημοτικής Επιτροπής) .
ζ. Μεριμνά για τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικής δράσης των υπηρεσιών του Δήμου, την προσαρμογή της Λειτουργίας τους στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τη βελτίωση της απόδοσης του στελεχικού δυναμικού και των τεχνικών μέσων του Δήμου.
η. Οργανώνει κάθε νέα υπηρεσία που δημιουργείται στον Δήμο.

Ο Δήμαρχος μπορεί, με απόφαση του, να εκχωρεί και άλλες αρμοδιότητες στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, όμως απαγορεύεται εκ του νόμου να του αναθέσει την υπογραφή χρηματικών ενταλμάτων.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη