Νέος Γενικός Γραμματέας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

Σπύρος Σπυρίδων, Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Τα καθήκοντά του ως Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ανέλαβε σήμερα ο κ. Σπύρος Σπυρίδων μετά την ορκωμοσία του ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου.

Η μέχρι πρότινος Γενική Γραμματέας κα Χριστιάνα Καλογήρου αποχώρησε από τη θέση, καθώς εξελέγη Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων γεννήθηκε το 1954 στον Πόρο. Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακά στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, στον τομέα “Προγραμματισμός-Ανάλυση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών”.

Το 1990 εκλέγεται για πρώτη φορά Δήμαρχος Πόρου, θέση που διατήρησε για 16 χρόνια. Το 2006 συμμετέχει στις Νομαρχιακές εκλογές ως υποψήφιος Νομάρχης Πειραιά και κατόπιν αναλαμβάνει Επικεφαλής του Συνδυασμού «Υπερνομαρχία Δράσης» Αθηνών-Πειραιώς, ως το τέλος του 2010. Την περίοδο 2006-2009 διετέλεσε Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Στις Περιφερειακές Εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 εκλέγεται πρώτος σε ψήφους στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής, μεταξύ όλων των συνδυασμών. Στις Δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Πόρου αλλά δεν εξελέγει.

Ο κ. Σπυρίδων μετά την ορκωμοσία προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η ανάληψη των καθηκόντων του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου αποτελεί για μένα εξαιρετική τιμή. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη χώρα, οφείλουμε να κινηθούμε γρήγορα, να ξεπεράσουμε δυσκολίες και εμπόδια που ταλανίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου. Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τα νησιά μας σε θύλακες ανάπτυξης, αξιοποιώντας διαθέσιμους πόρους και προγράμματα και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε νησιού σε Ευρωπαϊκή και Διεθνή κλίμακα. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συμπολιτών μας».

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη