Νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ο Επαμεινώνδας Σπηλιωτόπουλος

akadimia_athinon_opsiΟ ακαδημαϊκός Επαμεινώνδας Σπηλιωτόπουλος, ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διακεκριμένος νομικός, είναι ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2014. Η θέση του αντιπροέδρου ανατέθηκε στον φυσικό Δημήτρη Νανόπουλο.

Η τελετή εγκατάστασης του προέδρου και του αντιπροέδρου της Ακαδημίας Αθηνών έγινε την Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014.

Ο κ. Επαμεινώνδας Σπηλιωτόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1925. Σπούδασε Νομικά, Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι και έγινε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Παρισίων (1955) (βραβείο Nομικής Σχολής Παρισίων) και του Πανεπιστημίου Αθηνών (1963).

Tο 1969 εκλέχτηκε υφηγητής, αλλά διορίσθηκε το 1973 και το 1978 τακτικός καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου στη Nομική Σχολή του Πανεπιστημίου Aθηνών, όπου δίδαξε μέχρι του 1993, οπότε και αποχώρησε ως ομότιμος. Το 2001 εκλέχτηκε τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα του Δημοσίου Δικαίου. Ασκεί τη δικηγορία στο Συμβούλιο της Eπικρατείας και σε διεθνείς διαιτησίες

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι πρόεδρος της Eν Aθήναις Aρχαιολογικής Eταιρείας και του Iνστιτούτου Ψυχικής Yγείας Παίδων και Eνηλίκων και μέλος του Δ.Σ. άλλων Eλληνικών και Ξένων Eπιστημονικών Σωματείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη