Νεότερες εξελίξεις στο θέμα του ραντάρ

Την άρνησή του για εγκατάσταση του ραδιοθόλου στο ραντάρ στον Πύργο επανέλαβε κατά την συνεδρίασή του το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία, την περασμένη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου. Αφορμή στάθηκε το αίτημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για προγραμματισμένες μετρήσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο ραντάρ την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, χωρίς να αφήνεται το χρονικό περιθώριο για να συντονιστεί η παρουσία ανεξάρτητου φορέα που θα εξασφαλίσει το αδιάβλητο των μετρήσεων.

Η αντίδραση του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής είναι ακόμα πιο έντονη, καθώς το παραπάνω αίτημα ήρθε λίγες ημέρες μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου και τέθηκε για μια ακόμα φορά το θέμα της απομάκρυνσης του ραντάρ και συζητήθηκε το ενδεχόμενο μετεγκατάστασής του στην Ανάφη, με τον Υπουργό να βλέπει θετικά αυτή την εξέλιξη.

Αναλυτικά τα πρακτικά του Ηγουμενοσυμβουλίου, όπου εξιστορείται και η συνάντηση του Ηγούμενου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι διαθέσιμα εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη