Eurovision 2024: Νικήτρια η Ελβετία, στην 11η θέση η Ελλάδα

Με το τραγούδι “The Code” του Νemo να συγκεντρώνει 591 βαθμούς, η Ελβετία κατέκτησε την πρωτιά στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας.

Το νικητήριο τραγούδι, το οποίο γράφτηκε από τους Nemo, Linda Dale, Benji Alasu και Nylan, μιλά για την προσωπική αναζήτηση μέχρι να βρεις το ποιος/ποια/ποιο είσαι. H ελβετική επιτροπή κατέληξε σε αυτό αφού άκουσε περίπου 420 διαφορετικούς καλλιτέχνες που κατέθεσαν τα τραγούδια τους.

Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού που η Ελβετία αναδεικνύεται νικήτρια, καθώς είχε κερδίσει τον πρώτο διαγωνισμό το 1956 στο Λουγκάνο και στη συνέχεια το 1988 με το τραγούδι “Ne partez pas sans moi” που ερμήνευσε η Σελίν Ντιόν.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Κροατία με τον Baby Lasagna και το τραγούδι “Rim Tim Tagi Dim”, συγκεντρώνοντας 547 βαθμούς και την τρίτη η Ουκρανία με τις Αlyona Αlyona και Jerry Heil που ερμήνευσαν το “Teresa & Maria” και πήραν 453 βαθμούς.

Το “ZARI” της Μαρίνας Σάττι κατετάγη στην 11 θέση με 126 βαθμούς, ενώ η Κύπρος με το τραγούδι “Liar” της Silia Kapsis έλαβε την 15η θέση με 78 βαθμούς.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, που αποκάλυψε η Έλενα Παπαρίζου, δόθηκε στην Ελβετία, ενώ 10 βαθμούς έλαβε η Κύπρος.

Στον μεγάλο τελικό συμμετείχαν τελικά συνολικά 25 χώρες και όχι 26, αφού η Ολλανδία με τον Joost Klein αποκλείστηκε λίγες ώρες πριν από την έναρξη ύστερα από καταγγελία μιας γυναίκας, μέλους της παραγωγής της EBU.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη