Νύχτα τρόμου στο Παρίσι: Περισσότεροι από 120 νεκροί

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Γαλλία και έκλεισε τα σύνορα της χώρας, μετά από μια σειρά επιθέσεων με όπλα και βόμβες, σε διάφορα σημεία του Παρισιού, τη νύχτα της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου 2015.

Τουλάχιστον 120 νεκροί είναι ο απολογισμός των επιθέσεων ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες -περισσότεροι από 200 σύμφωνα με διάφορες πηγές- πολλοί από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.

paris_attacks_map
Πηγή: bbc.co.uk

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ογδόντα άτομα πέθαναν στην αίθουσα συναυλιών Bataclan όπου εμφανιζόταν το μουσικό αμερικανικό μουσικό συγκρότημα “Eagles Of Death Metal”. Χίλια πεντακόσια άτομα παρακολουθούσαν τη συναυλία. Δεκάδες άλλοι άνθρωποι πυροβολήθηκαν στο γήπεδο ποδοσφαίρου που διεξαγόταν ο αγώνας Γαλλία-Γερμανία, σε μπαρ και εστιατόρια σε διαφορετικά σημεία του Παρισιού.

paris_attacks_1

Η γαλλική αστυνομία, σύμφωνα με το BBC, πιστεύει ότι όλοι οι επιτιθέμενοι, οκτώ στον αριθμό, είναι νεκροί. Επτά από αυτούς πέθαναν όταν πυροδότησαν τη ζώνη με εκρηκτικά που φορούσαν. Δεν είναι ξεκάθαρο αν συνεργοί τους βρίσκονται ακόμα στην περιοχή.

Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους του Παρισιού να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ στη διάρκεια της νύχτας στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε διάφορα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη