30.2 C
Santorini
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

Ο Δήμος Θήρας για την πρόσφατη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για τη Σαντορίνη

Η δημοτική αρχή ζήτησε να συσταθεί μόνιμη ομάδα εργασίας, η οποία θα συνεδριάζει τακτικά για την παρακολούθηση της προόδου των έργων και την υλοποίηση των αποφάσεων

Share

Στα κύρια θέματα που τέθηκαν επί τάπητος κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη για τη Σαντορίνη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/7, με τη συμμετοχή κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών και τοπικών αρχών, αναφέρεται σε ανάρτησή του ο Δήμος Θήρας.

Συγκεκριμένα, στην ατζέντα της σύσκεψης κυριάρχησαν τα εξής:

– Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη: Συζητήθηκαν στρατηγικές και δράσεις για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στον τουριστικό τομέα.

– Χωρικός Σχεδιασμός: Αναλύθηκε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο και το χρονοδιάγραμμά του, με στόχο την εξασφάλιση της σωστής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

– Διαχείριση Αποβλήτων: Συζητήθηκε η διαχείριση των αποβλήτων σε άμεση συνεργασία με τον Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανόλη Γραφάκο, ο οποίος επισκέφτηκε τη Σαντορίνη.

– Λιμενικές Υποδομές: Αναλύθηκαν τα σχέδια για τη νέα Μαρίνα στον Μονόλιθο, το νέο λιμάνι, η μετακίνηση του καλωδίου του ΑΔΜΗΕ και οι απαραίτητες μελέτες και έργα για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων καθώς και οι αναγκαίες τροποποιήσεις της πρόσφατης ΚΥΑ.

– Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας: Αναλύθηκαν τα υπάρχοντα σχέδια πολιτικής προστασίας και συζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης της ετοιμότητας και της απόκρισης σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Διαφήμιση

Η δημοτική αρχή ζήτησε να συσταθεί μόνιμη ομάδα εργασίας, η οποία θα συνεδριάζει τακτικά για την παρακολούθηση της προόδου των έργων και την υλοποίηση των αποφάσεων. Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι υποσχέθηκαν ότι η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά από Σεπτέμβρη, προκειμένου να συζητηθεί η πορεία των προς υλοποίηση έργων και αποφάσεων.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη