Παρίσι 2024 – Ο ελληνικός απολογισμός της Δευτέρας 5/8 και το πρόγραμμα της Τρίτης 6/8

Με τον Εμμανουήλ Καραλή να θριαμβεύει στον τελικό του άλματος επί κοντώ και να χαρίζει στην Ελλάδα το έκτο της μετάλλιο -5ο χάλκινο συν το αργυρό του Χρήστου- στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τις Κατερίνα Στεφανίδη και Αριάδνη Αδαμοπούλου να παίρνουν την πρόκριση για τη μάχη των μεταλλίων στο επί κοντώ γυναικών και την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών να κερδίζει την Ιταλία και να παίρνει την πρωτιά του Α’ ομίλου, κύλησε η 10η ημέρα για την Ελληνική αποστολή.

Αναλυτικά:

Σκοποβολή
Η Εμμανουέλα Κατζουράκη και ο Μάκης Μίτας δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του μεικτού σκητ της σκοποβολής. Το ελληνικό δίδυμο κατέλαβε την 13η θέση στον προκριματικό με επίδοση 139/150 βολές. Για την ιστορία, η Κατζουράκη είχε 67/75 (22/25, 23/25 και 22/25) στις τρεις σειρές βολών της, ενώ ο Μίτας σημείωσε 72/75 (24/25, 24/25 και 24/25) στη δική του προσπάθεια στον προκριματικό.

Στίβος
Η Κατερίνα Στεφανίδη θα ζήσει για τρίτη συνεχή φορά στην πλούσια και γεμάτη διακρίσεις καριέρα της την εμπειρία ενός τελικού σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016, θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ της ερχόμενης Τετάρτης. Η 34χρονη κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια αγωνίσθηκε στον πρώτο προκριματικό όμιλο και άφησε το πρώτο ύψος (4,20μ.), ενώ πήρε το “εισιτήριο” για τον τελικό, καθώς πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4,40μ. και με την δεύτερη τα 4,55μ.

Αριάδνη Αδαμοπούλου – Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/EUROKINISSI

Παράλληλα, η 24χρονη Αριάδνη Αδαμοπούλου “ζει το όνειρο”, καθώς στην πρώτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια τα 4,20μ., και τα 4,40μ., αλλά απέτυχε τρεις φορές στα 4,55 μέτρα. Ωστόσο, εξασφάλισε την πρόκριση ως μία από τις εννέα άλτριες, οι οποίες δεν είχαν αποτυχημένη προσπάθεια στα 4,40 μέτρα, με αποτέλεσμα στον τελικό ν’ αγωνισθούν για πρώτη φορά στα Ολυμπιακά χρονικά 20 (!) αθλήτριες. Το όριο πρόκρισης ήταν τέσσερα μέτρα και 70 εκατοστά, ωστόσο δεν χρειάσθηκαν προσπάθειες σ’ αυτό το ύψος, δεδομένου ότι η πρόκριση κρίθηκε χαμηλότερα (4,55μ.).

Στον πρώτο όμιλο αγωνίσθηκε και η 28χρονη Ελένη Πόλακ, η οποία αφού πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4,20μ., είχε τρία αποτυχημένα άλματα στα 4,40μ.

Με την 24η θέση στην τελική κατάταξη, ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στα 200 μέτρα η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. Η Ελληνίδα σπρίντερ κατετάγη 8η στην 2η ημιτελική σειρά με χρόνο 23 δευτερόλεπτα και 18 εκατοστά και αποχαιρετά τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες με εξαιρετική παρουσία.

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ! Ο Έλληνας πρωταθλητής, με επίδοση στα 5 μέτρα και 90 εκατοστά, πήρε την 3η θέση και χάρισε στην Ελλάδα το 6ο της μετάλλιο (ένα ασημένιο και 5 χάλκινα) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Είναι το 31ο μετάλλιο που παίρνει ο ελληνικός στίβος στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και το 128ο συνολικά.

Ιστιοπλοΐα
Με την όγδοη θέση στην πέμπτη ιστιοδρομία άρχισε ο Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης τις σημερινές προσπάθειές του στο kite ανδρών της ιστιοπλοΐας. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο 22χρονος σέρφερ ανέβηκε στην 11η θέση της γενικής κατάταξης με 33 βαθμούς ποινής, καθώς “πέταξε” την τέταρτη κούρσα ως τη χειρότερή του.

Ιππασία
Η Ιόλη Μυτιληναίου αποκλείστηκε από τον τελικό υπερπήδησης εμποδίων στο Ολυμπιακό τουρνουά ιππασίας στο Παρίσι. Η Ελληνίδα αμαζόνα, στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατετάγη 57η ανάμεσα σε 74 αγωνιζόμενους, έχοντας 12 βαθμούς ποινής και βαθμολογία 72,32.

Πόλο ανδρών
Μεγάλη νίκη με 9-8 επί της Ιταλίας πέτυχε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών στην “αυλαία” της Α’ φάσης του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού. Με κορυφαίους τον Στέλιο Αργυρόπουλο (τέσσερα γκολ) και τον Μάνο Ζερδεβά (14 αποκρούσεις), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πανηγύρισε την πρωτιά του Α’ ομίλου και την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου Σερβία.

Το πρόγραμμα της Τρίτης 6/8 για την Team Hellas έχει ως εξής:

Καλαθοσφαίριση
12:00 | Ελλάδα – Γερμανία – προημιτελικά

Ιστιοπλοΐα
13:03 | Κάμερον Μαραμενίδης – Kite (ιστιοδρομίες 6, 7, 8, 9, 10)
13:15 | Οδυσσέας Σπανάκης / Αριάδνη Σπανάκη – 470 (ιστιοδρομίες 7, 8, 9, 10)

Πόλο γυναικών
20:00 | Αυστραλία – Ελλάδα – προημιτελικά

Στίβος
21:15 | Μίλτος Τεντόγλου – Τελικός άλματος εις Μήκος


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη