Ο Γιώργος Πατούλης πρόεδρος της ΚΕΔΕ – Δεν εξελέγη εκτελεστική επιτροπή.

Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την επόμενη πενταετία εξελέγη ο Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, κατά την ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επίσης στη θέση του α΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο Δημήτρης Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, β΄ αντιπροέδρου ο Γιάννης Καραγιάννης, δήμαρχος Λαγκαδά και γενικός γραμματέας ο Γιάννης Μουράτογλου, δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας.

Να σημειωθεί ότι στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ δεν προσήλθαν τα 8 μέλη του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος», τα 3 μέλη της «Νέας Αυτοδιοίκησης», καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο εκπρόσωπος της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» και μέλος του Δ.Σ., Δημήτρης Μπίρμπας, δήμαρχος Αιγάλεω, προσήλθε στη συνεδρίαση και κοινοποίησε τη θέση της παράταξής του να απέχει.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη και μετά από εισήγηση του προέδρου Γιώργου Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και να συνεχίσει τη συνεδρίασή του την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ. προκειμένου να προσέλθουν και οι άλλες παρατάξεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποτελείται από τους παρακάτω. Σε παρένθεση ο αριθμός υων ψήφων που έλαβε ο καθένας.

Από την παράταξη «Κίνημα ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», οι δήμαρχοι Αμαρουσίου Γ. Πατούλης (225 ψήφοι), Πύλου – Νέστορος Δ. Καφαντάρης (169), Πηνειού Αλ. Καστρινός (155), Κατερίνης Σ. Χιονίδης (144), Λαγκαδά Ι. Καραγιάννης (131), Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου (110), Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος (102), Δομοκού Δ. Τζιαχρήστος, Σιθωνίας Ι. Τζιότζιος (95), Σάμου Μιχ. Αγγελόπουλος (80), Μήλου Γερ. Δαμουλάκης (79), Ασπροπύργου Ν. Μελετίου (78) και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Χιωτάκης (Κηφισιάς), Ευάγγ. Μπιρμπάκος (Καλλιθέας), Ι. Μουράτογλου (Εδεσσας) και Γ. Κοτρωνιάς (Λαμίας).

• Από το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», οι δήμαρχοι Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης (97), Πλαστήρα Δ. Τσιαντής (89), Κομοτηνής Γ. Πετρίδης (77), Νεάπολης – Συκεών Σ. Δανιηλίδης (62), και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Τσιάμης (Ορχομενού), Ι. Λυμπέρης (Ηλιδας), Λ. Μαλούτας (Κοζάνης) και Γ. Αποστολόπουλος (Αθηναίων).

Από τη «Νέα Αυτοδιοίκηση», οι δήμαρχοι Αγ. Ι. Ρέντη – Νίκαιας (37) Γ. Ιωακειμίδης (37), Παλλήνης Θαν. Ζούτσος (32), Αθηναίων Γ. Καμίνης (εκ του νόμου) και ο δημοτικός σύμβουλος Στ. Ιατρού (Λαυρεωτικής). Αξίζει να σημειωθεί ότι για μία ψήφο δεν εξελέγη στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.

• Από τη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία», ο δήμαρχος Αιγάλεω Δ. Μπίρμπας (31), οι Γ. Σακελλαρίδης (Αθηναίων) και Αν. Καντάρας (Πολυγύρου).

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη