Ο κινητός μαστογράφος και φετος στη Σαντορίνη

avon_santorini_2014H Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου, η οποία περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό και μετά από πρόσκληση και φιλοξενία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου Θήρας, το διάστημα 5-9 Ιουλίου θα βρίσκεται στη Σαντορίνη, στο χώρο του Κέντρου Υγείας.

Σε μαστογραφικό έλεγχο μπορούν να υποβληθούν γυναίκες ηλικίας 40-70 ετών, που να μην έχουν κάνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, χωρίς ιστορικό καρκίνου του μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό και που να μην βρίσκονται σε έμμηνο ρύση. Για την εξέταση απαιτείται τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλέφωνο 2286360117 (09:00-13:00). Τα ραντεβού θα κλείνονται από τις 25 Ιουνίου. Ο συγκεκριμένος μαστογραφικός έλεγχος δε θα προσφέρεται σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας, καθώς ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται σε 4.500. Παρά την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπισή της τα τελευταία χρόνια δίνει αισιόδοξα μηνύματα, καθώς αφενός η ιατρική επιστήμη έχει προοδεύσει και αφετέρου ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η μαστογραφία είναι η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και όλες οι επιστημονικές εταιρείες συστήνουν σε γυναίκες άνω των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο κάθε 1-2 χρόνια. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Είναι μια εξέταση ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη