Η Moody’s αναβάθμισε τον Δήμο Αθηναίων με σταθερές προοπτικές

Η Moody’s Investors Service αναβάθμισε την πόλη της Αθήνας σε «Caa3» από «C», με σταθερές προοπτικές (outlook).

Η απόφαση της Moody’s για αναβάθμιση της βαθμολογίας της Αθήνας απορρέει από το γεγονός ότι η Αθήνα έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία τους λόγους που θα την οδηγούσαν σε ενδεχόμενη πτώχευση.

Η αναβάθμιση συνδέεται με το ότι ο Δήμος της Αθήνας το Δεκέμβριο του 2013 κατέβαλε το υπόλοιπου ποσό των 675.000 ευρώ τόκων υπερημερίας στην υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα (ATEbank) και εξόφλησε πλήρως το δάνειο 29,5 εκατ. ευρώ που είχε λάβει το 2003 .

Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι το δάνειο ATEbank ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και ότι η Αθήνα καταβάλλει τακτικά τους τόκους κεφαλαίου για άλλα δάνεια. Όπως αναφέρει, το απόθεμα του χρέους της Αθήνας ανήλθε σε 167 εκατ. ευρώ στο τέλος του ς 2013.

Σύμφωνα με την Moody’s η αναβάθμιση της αξιολόγησης της Αθήνας θα απαιτήσει τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της πόλης, αλλά και της ταμειακής κατάστασης της Ελλάδας.

Η δημοσιονομική ολίσθηση ή η εμφάνιση σημαντικών κινδύνων ρευστότητας θα ασκήσει καθοδική πίεση στην βαθμολογία, τονίζεται στη σχετική έκθεση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.

Πηγή: www.imerisia.gr

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη