Ο Ν. Συρμαλένιος για τη νομοθετική ρύθμιση των “αχρεωστήτως καταβληθέντων” σε εργαζόμενους του Γ.Ν. Θήρας

Καταλογίζει στη διοίκηση της ΑΕΜΥ σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας

Διευκρινίσεις σχετικά με την πρόσφατη ψήφιση στη Βουλή της νομοθετικής ρύθμισης για την εκκρεμότητα των “αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών” σε πρώην και νυν εργαζόμενους του Γ.Ν. Θήρας δίνει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της διοίκησης της ΑΕΜΥ που ενημέρωνε για τη θετική εξέλιξη του θέματος, σημειώνοντας παράλληλα πως “ο εν λόγω νόμος ψηφίστηκε μόνο από τους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αφήνοντας πραγματικά εκτεθειμένους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που το καταψήφισαν, παρά τα κροκοδείλια και υποκριτικά δάκρυα που κατά καιρούς έχυσαν για το θέμα”.

Ο κος Συρμαλένιος, “προς αποκατάσταση της αλήθειας” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, εξηγεί πως “η ψήφιση επί της αρχής ενός νομοσχεδίου ή καλλίτερα ενός πολυνομοσχεδίου με 160 άρθρα που μαζί με τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής έγιναν 192 και με διατάξεις δεκαέξι (16) υπουργείων, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ψήφο κατ’ άρθρο. Είναι φυσικό σε ένα τέτοιας έκτασης πολυνομοσχέδιο να υπάρχουν διατάξεις θετικές, διατάξεις αρνητικές όπως επίσης και αμφίσημες στις οποίες η επιλογή της ψήφου γίνεται με το “παρών”.

Διευκρινίζει περαιτέρω πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου επί της αρχής, ταυτόχρονα όμως στην κατ’ άρθρο ψηφοφορία υπερψήφισε πολλές διατάξεις, που θεωρήθηκαν ότι είναι θετικές, αφού είτε επιλύουν εκκρεμότητες του παρελθόντος, είτε αντιμετωπίζουν επιτακτικές ανάγκες του παρόντος.

“Έτσι, υπερψηφίσαμε ως απολύτως θετική την επίμαχη διάταξη του άρθρου 34, που αποκαθιστά πλήρως τις μισθολογικές αμοιβές του προσωπικού της ΑΕΜΥ και ανάμεσα τους του συνόλου των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας Άλλωστε όπως είχαμε προαναγγείλει είχαμε προετοιμάσει και σχετική τροπολογία, που όμως δεν χρειάστηκε να κατατεθεί, αφού η ουσία της περιλαμβανόταν στη διάταξη του άρθρου 34″, προσθέτει ο κος Συρμαλένιος, καταλογίζοντας στην διοίκηση της ΑΕΜΥ σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη