Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης για τις αλλαγές στη συνεργασία με τη booking.com

Για την αλλαγή πολιτικής της Booking, θέμα που έχει φτάσει μέχρι την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Δ. Πράσσο ο Αντώνης Παγώνης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης.

Το θέμα, όπως εξήγησε ο κος Παγώνης, έχει να κάνει με τις non refundable τιμές για  κρατήσεις που δεν μπορούν να ακυρωθούν, με τη Booking να μην δίνει το δικαίωμα να εισπράξει ο ξενοδόχος τα χρήματά του με την τραπεζική κάρτα του επιθυμεί, υποχρεώνοντας τους ξενοδόχους να χρησιμοποιούν μόνο τη δική της εικονική κάρτα, στην οποία παράλληλα έκανε αύξηση του ποσοστού της από 1,1% σε 3%, πολλαπλασιάζοντας το κέρδος της.

Επίσης, ο κος Παγώνης ανέφερε πως η Booking δεσμεύει και τα χρήματα που προεισπράττει ο ξενοδόχος, παρότι όταν δίνει κάποιος μια τιμή που είναι 10% και 20% χαμηλότερη από την τιμή που πουλάει κανονικά, είναι προφανές ότι το κάνει για να προεισπράξει χρήματα. Ο ξενοδόχος μπορεί να τα πάρει μόνο μέσω της εικονικής κάρτας, πληρώνοντας, εκτός από την προμήθεια 15%-20% για να μπει στην πλατφόρμα, ένα επιπλέον 3% για τη διακίνηση των χρημάτων.

Τόνισε επιπλέον πως η Booking προεισπράττει και το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή, κάτι το οποίο απαγορεύεται διά νόμου.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Όλα τα παραπάνω αναδείχθηκαν πρώτα από την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και έφτασαν μέχρι την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, απ’ όπου έγινε καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ο κος Παγώνης έκανε γνωστό ότι ως απόρροια των παραπάνω, επίκειται άμεση συνάντηση του Διευθυντή της Booking για την περιοχή της Μεσογείου με τον πρόεδρο της ΠΟΞ Γιάννη Χατζή. Ελπίζει δε πως καθώς ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός είναι και πρόεδρος του ευρωπαϊκού φορέα φιλοξενίας HOTREC, θα μπορεί να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα συνολικά για όλη την Ευρώπη.

“Αυτή τη στιγμή οι ξενοδόχοι ζητούν από την Booking και από την Εxpedia το αυτονόητο. Αρχικά να έχουν το δικαίωμα να προεισπράττουν τα χρήματα που είναι δικά τους και γι’ αυτό δίνουν καλύτερες τιμές και δεύτερον να μπορούν να παίρνουν τα χρήματά τους με όποιο τρόπο αυτοί θέλουν. Είτε με τη virtual booking card, είτε με την κάθε πιστωτική, είτε με κάποια ιντερνετική τράπεζα. Είναι δικό τους δικαίωμα. Δεν μπορεί να τους το στερήσει κάποιος” σημείωσε ο κος Παγώνης, χωρίς να παραλείψει να υπογραμμίσει πως το μεγαλύτερο μέρος της πελατείας των ΟΤΑ (Online Travel Agencie), όπως η Booking και η Expedia, στην Ελλάδα βρίσκεται στις Κυκλάδες.

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη