Αλέξης Τσίπρας: “Ο στόχος για 30 εκατ. τουρίστες δεν είναι μη ρεαλιστικός”

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΕΤΕ με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα (20/3) αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Ανδρέα Ανδρεάδη, και τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, Γιάννη Ρέτσο, παρουσία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, κατά την οποία συζητήθηκαν οι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού.

Κοινή εκτίμηση ΣΕΤΕ και Κυβέρνησης αποτελεί πως ο ελληνικός τουρισμός διατηρεί ισχυρή δυναμική περαιτέρω ανάπτυξης, και πέραν των εντυπωσιακών επιδόσεων των τελευταίων δύο ετών, καθώς φέτος αναμένεται να επιτευχθεί νέο ρεκόρ αφίξεων που θα προσεγγίζουν τα 30 εκατομμύρια. Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε πως στόχος της στενής συνεργασίας των αρμόδιων δημόσιων φορέων και των τουριστικών επιχειρήσεων είναι η υλοποίηση αυτών των αναπτυξιακών δυνατοτήτων με ακόμη μεγαλύτερη συμβολή του τουριστικού κλάδου στο ΑΕΠ και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

[adning id="140783"]“Εχουμε μια συνεχή ανοδική πορεία και ο στόχος για 30 εκατ. τουρίστες δεν είναι μη ρεαλιστικός”, ανέφερε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτωντας πάντως πως η επίτευξη του στόχου θα εξαρτηθεί και από τη διεθνή συγκυρία.


Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό σχετικά με τις θετικές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού για το 2017. Η ζήτηση εξελίσσεται θετικά και υπό την προϋπόθεση της ηρεμίας, της καλής λειτουργίας της χώρας και της εκτόνωσης των εντάσεων σε διεθνές επίπεδο, όλα δείχνουν ότι μπορούμε να περιμένουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει με επιπλέον μια μονάδα στο ΑΕΠ, βοηθώντας τη χώρα να πιάσει τους στόχους του προγράμματος. Πρέπει βέβαια να πούμε ότι μεσοπρόθεσμα η υπερφορολόγηση θα υποσκάψει την ανταγωνιστικότητα ολόκληρου του τομέα και πολύ περισσότερο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως θυμάστε, είχαμε βάλει ένα στοίχημα με τον Πρωθυπουργό σχετικά με τις αφίξεις του 2016, το οποίο με μεγάλη μας χαρά χάσαμε. Κατά τη διάρκεια του δείπνου που θα παραθέσουμε στον Πρωθυπουργό, θα έχουμε πρόσθετο χρόνο να συζητήσουμε εκτενέστερα σχετικά με τη στρατηγική του τομέα, τις προοπτικές του καθώς και το όραμά μας για τη χώρα.”


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη