Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη “Γιορτή της Βεντέμας”

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαφτάρης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η “Γιορτή της Βεντέμας” που διοργάνωσε για μια ακόμα φορά η Ένωση Συνταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, το Σάββατο 4 Αυγούστου 2012, στο οινοποιείο της στον Πύργο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαφτάρης, ο οποίος στην ομιλία του εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της γεωργίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της νέας Ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής.

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Επιφάνιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ηλίας Μάϊνας, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εταιρείας “Τσάνταλη” που έχει αναλάβει την εμπορική εκπροσώπηση των κρασιών της Ένωσης και μεγάλο πλήθος κόσμου.

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον οίνο Vinsanto που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια θεσμικής κατοχύρωσής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πλαίσιο της εκδήλωση βραβεύθηκαν όσοι δούλεψαν σκληρά για να ετοιμασθεί και να υποβληθεί ο σχετικός φάκελος και στη συνέχεια έδωσαν τη μάχη για να κάμψουν τις έντονες αντιδράσεις των Ιταλών και να πείσουν την Επιτροπή.

Λαϊκοί οργανοπαίκτες έπαιξαν τοπικά παραδοσιακά τραγούδια και το χορευτικό του Ακρωτηρίου εντυπωσίασε για μια ακόμα φορά με τους χορούς του.

Παρουσιαστής της όλης εκδήλωσης ήταν ο κ. Παναγιώτης Μυτιληναίος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

 

 

 

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη