Σαντορίνη: Οι αφίξεις Ιουλίου και Αυγούστου

Χωρίς ουσιαστική μεταβολή ήταν ο συνολικός αριθμός των αφίξεων στη Σαντορίνη, στη φετινή κορύφωση της σεζόν, δηλαδή το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος, σε σχέση με το 2023.

Για το εν λόγω δίμηνο του 2024 οι αεροπορικές αφίξεις (εσωτερικού και εξωτερικού) και οι αφίξεις με πλοία (πλην κρουαζιέρας) έφθασαν τα 801.304 άτομα, ενώ το 2023 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 794.108.

Πιο αναλυτικά οι αφίξεις ανά κατηγορία για το φετινό δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου έχουν ως εξής (σε παρένθεση οι αριθμοί του 2023):

  • Αεροπορικές εσωτερικού: 160.770 (154.813)
  • Αεροπορικές εξωτερικού: 341.644 (340.245)
  • Ακτοπλοϊκές: 298.890 (299.050)
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα, αλλά και των προηγούμενων μηνών, ο τουρισμός στη Σαντορίνη φέτος, από πλευράς αφίξεων, δεν έχει σχεδόν καμία μεταβολή σε σχέση με πέρυσι. Όμως στην πράξη τα πράγματα φέτος είναι πολύ διαφορετικά.

Η -χρόνο με τον χρόνο- αύξηση των σχετιζομένων με τον τουρισμό επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των καταλυμάτων τύπου Airbnb έχει αρνητικές επιπτώσεις σε ένα μεγάλο μέρος των τουριστικών δραστηριοτήτων στο νησί. Η καταναλωτική συμπεριφορά των επισκεπτών έχει επίσης αλλάξει, καθώς η Σαντορίνη εξελίσσεται σε έναν προορισμό αστικού τύπου που χάνει τον νησιώτικο χαρακτήρα του, επομένως δεν είναι πλέον όσο δελεαστική ήταν παλιότερα σε επισκέπτες που επιζητούν προορισμούς με γενικότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και συγχρόνως διαθέτουν και την ανάλογη αγοραστική δύναμη.

Σε ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας όλα τα παραπάνω έχουν γίνει πλέον αντιληπτά και ζητά να αναστραφεί η κατάσταση και να μπει ένα τέλος στη λογική της άναρχης και αλόγιστης ανάπτυξης. Σε αυτή την κατεύθυνση άλλωστε ήταν και το αποτέλεσμα των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών πριν έναν χρόνο.

Σημείωση σύνταξης:
Ευχαριστούμε θερμά την Fraport και το Λιμεναρχείο Θήρας για την παροχή των στοιχείων.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη