IMIC 2014: Οι δραστηριότητες υπαίθρου στην υπηρεσία της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου

IMIC14_logo_140x140Τα δίκτυα μονοπατιών, η αναρρίχηση και γενικά οι δραστηριότητες υπαίθρου θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν το 10ο συνέδριο της σειράς IMIC που πραγματοποιείται 26 -27 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Athens Ledra Hotel, στην Αθήνα με θέμα:

Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την εποχικότητα στον τουρισμό: Από τη θεωρία στην πράξη”

 

Στο πλαίσιο αυτής της θεματικής θα μιλήσουν και οι παρακάτω:

nielsen_lis_100x100NIELSEN Lis, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πεζοπορίας (ΕRA), με τίτλο ομιλίας:

Η Ελλάδα έχει προοπτική στον τουρισμό πεζοπορίας – πρέπει να επενδύσει στην ποιότητα

Η Lis Nielsen θα παρουσιάσει τις συνθήκες και τις προκλήσεις που ισχύουν για πεζοπορία σε όλη την Ευρώπη, το σύστημα κριτηρίων ποιότητας για τα μονοπάτια που έχει θεσπίσει ο ERA και τις δυνατότητες της Ελλάδας να αναπτύξει περαιτέρω τον τουρισμό πεζοπορίας. O ERA είναι μια ευρωπαϊκή οργάνωση με μέλη από 34 χώρες, με 130 χρόνια εμπειρία στην πεζοπορία και τη δημιουργία μονοπατιών.

tsaravopoulos_foivos_100x100ΤΣΑΡΑΒΟΠΟΥΛΟΣ Φοίβος, Paths of Greece, με τίτλο ομιλίας:

Ολοκληρωμένα δίκτυα μονοπατιών και η ανάγκη αξιοποίησης του ελληνικού δυναμικού

Σύντομο ιστορικό πεζοπορίας και ορισμός των μονοπατιών, επεξήγηση των επιμέρους στοιχείων που απαιτούνται για την άρτια οργάνωση ενός δικτύου μονοπατιών (καθαρισμοί/επισκευές, σηματοδοτήσεις, προβολή), ανάλυση της οικονομικής, της περιβαλλοντικής και της κοινωνικής διάστασης των μονοπατίων σε ένα τόπο, στο πλαίσιο της ποιοτικής ενίσχυσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

tsoukias_michael_100x100ΤΣΟΥΚΙΑΣ Μιχάλης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαιθρίων Δραστηριοτήτων,  LEAD Αειφόρος Ανάπτυξη ΑΕ (Όμιλος Trekking Hellas), με τίτλο ομιλίας:

Προσδιορίζοντας τον Τουρισμό Υπαιθρίων Δραστηριοτήτων (με όρους της αγοράς)

Έχει ήδη προσδιοριστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο η αγορά της Ενεργούς αναψυχής με υπο- αγορές, της Σωματικής Ευεξίας και των Υπαίθριων δραστηριοτήτων. Πάνω από 30.000 μικρές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην αγορά αυτή με πάνω από 400.000 εργαζόμενους. Στην Ελλάδα ακόμα επικρατεί σύγχυση στην διοίκηση, τους ακαδημαϊκούς αλλά και την τουριστική αγορά σχετικά με τις «εναλλακτικές μορφές τουρισμού» και το τι αυτές αντιπροσωπεύουν ενώ στον χώρο αυτό δραστηριοποιούνται εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις με πολλαπλά οφέλη στην απασχόληση, την περιφερειακή ανάπτυξη, την διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, την εποχικότητα. Ήρθε η ώρα να προσδιοριστεί με σαφήνεια η αγορά αυτή και να υποστηριχθεί η ανάπτυξη της.

theodoropoulos_aris_100x100ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Άρης, Climb Kalymnos, με τίτλο ομιλίας

Η επιτυχία του αναρριχητικού τουρισμού στην Κάλυμνο και η δυναμική για παρόμοια ανάπτυξη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας

Η περίπτωση της Καλύμνου αποτελεί σημείο αναφοράς στην παγκόσμια αναρρίχηση: νησί βασιζόμενο στην παρακμάζουσα σπογγαλιεία, με αμελητέα τουριστική ανάπτυξη, μέχρι που ‘ανακαλύφθηκε από τους αναρριχητές. Σύμφωνα με τα γκάλοπ των μεγαλύτερων αναρριχητικών διαδικτυακών πυλών, η Κάλυμνος είναι σήμερα o δημοφιλέστερος προορισμός στον κόσμο για αθλητική αναρρίχηση. To νησί επισκέπτονται 9.000 – 10.000 αναρριχητές κάθε χρόνο, με υψηλές σεζόν την άνοιξη και το φθινόπωρο. Η οργάνωση ή η βελτίωση των αναρριχητικών πεδίων σε αρκετούς ακόμα, προικισμένους από τη φύση με κατάλληλα βράχια, ελληνικούς προορισμούς, θα μπορούσε να συμβάλει ταχύτατα σε θεαματική ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιοχές στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.


Σε Στρογγυλό Τραπέζι, το οποίο θα συντονίσει ο Θηραίος νομικός Μανώλης Λιγνός, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Αθήνα “Τα Μονοπάτια της Σαντορίνης” με τη συμμετοχή του Δημάρχου Θήρας Αναστάσιου Νικόλαου Ζώρζου.


Αναλυτικές πληροφορίες για το συνέδριο και δηλώσεις συμμετοχής εδώ: http://imic2014.conferences.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη