Οι μαθητές της Οίας για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αμπελώνα

“Νέοι + Παράδοση = Μέλλον” είναι ο τίτλος της ταινίας μικρού μήκους, με την οποία συμμετείχε το Δημοτικό σχολείο Οίας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους “Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία”. Ομάδα έξι μαθητών της ΣΤ’ τάξης του σχολείου υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, Αντώνη Αγάογλου και Γιάννη Βλάχα, μίλησε για το νησί μας από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Συγκεκριμένα, παρουσίασε το διαφορετικό τρόπο με τον οποίο καλλιεργούνται εδώ και αιώνες τα αμπέλια στη Σαντορίνη, την παράδοση αυτήν, που διατηρείται ακόμη και σήμερα και την οποία οφείλουν να διαφυλάξουν οι νέοι και στο μέλλον. Τα γυρίσματα των σκηνών και οι λήψεις των εικόνων πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Οίας κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2012.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη “γλώσσα” της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ακόμη να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του περιβάλλοντός του και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη προστασίας του πλανήτη και εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του.

Συνολικά συμμετείχαν 177 ταινίες, εκ των οποίων: 72 Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 103 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 1 Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εξωτερικού, 1 ΚΔΑΠμεΑ Εστία & Πνοή

Το βραβείο καλύτερης ταινίας, για σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κατέκτησε το Δημοτικό Σχολείο Σερίφου με την ταινία “Παιχνίδι χωρίς ρεύμα”.

Δείτε παρακάτω την ταινία του Δημοτικού Σχολείου Οίας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη