Οι μοναχοί κινητοποιούν τους πιστούς για το θέμα του ραντάρ

Σε μαζική αντίδραση, εφόσον χρειαστεί, καλούν τους πιστούς οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία Θήρας, καθώς όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους έχουν “έγκυρες πληροφορίες ότι διμοιρίες των ΜΑΤ είναι πολύ πιθανόν να έρθουν αύριο (σημ. σύνταξης 3/11/2014) στο νησί”.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, σύμφωνα με τους μοναχούς, θα έρθουν στη Σαντορίνη προκειμένου να μην εμποδιστούν οι τεχνικοί του Στρατού, ξανά από την αντίδραση των Θηραίων πολιτών, όπως τον Απρίλιο του 2013, όταν έγινε η πρώτη απόπειρα εγκατάστασης του ραδιοθόλου που προορίζεται να στεγάσει την κεραία του Ραντάρ, πλησίον της Μονής.

Οι μοναχοί ζητούν την ακύρωση των προγραμματισμένων εργασιών του Στρατού στον χώρο του Ραντάρ και τη άμεση απομάκρυνσή του από τη Σαντορίνη.

Υπερ των απόψεων της Μονής έχει ταχθεί με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ χθές (Κυριακή, 2/11/2014) πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στο Κλειστό Γυμναστήρο του ΔΑΠΠΟΣ προκειμένου να υποστηριχθεί το αίτημα της μη τοποθέτησης του ραδιοθόλου και της απομάκρυνσης του Ραντάρ από τη Σαντορίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη