17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι μουσειοσκευές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και φέτος στο SAF

Share

Δύο μουσειοσκευές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, η μία με θέμα “Αρχαία Ελληνική Κεραμική” και η άλλη με θέμα “Κυκλαδικός Πολιτισμός” θα βρίσκονται και φέτος τον χειμώνα στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, στη Βλυχάδα, περιμένοντας τους μικρούς φίλους τους να τις εξερευνήσουν μέσα από διαδραστικές περιηγήσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

keramiki

Η βαλίτσα “Αρχαία Ελληνική Κεραμική” περιέχει ακριβή αντίγραφα αγγείων μελανόμορφου και ερυθρόμορφου ρυθμού, έντυπο υλικό, διαφάνειες που βοηθούν τα παιδιά να μάθουν πώς κατασκευάζονταν τα αγγεία, τις διάφορες τεχνικές διακόσμησης, τα σχήματα και τις ονομασίες τους.

arxaiospolitismos

Η βαλίτσα “Κυκλαδικός Πολιτισμός” περιέχει ακριβή αντίγραφα ειδωλίων, σκευών και εργαλείων που δίνει την ευκαιρία σε κάθε παιδί να γνωρίσει τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες την 3η π.Χ. χιλιετία. Το εκπαιδευτικό υλικό περιέχει αντίγραφα αντικειμένων, διαφάνειες, φωτογραφίες και βιβλία.

Το περιεχόμενο και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών

Οι δύο βαλίτσες ανοίγουν για τους μικρούς εξερευνητές κάθε Πέμπτη 16:00-18:00. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία του γονέα στο τηλέφωνο 2286085141 (ώρες 10:00-16:00, εκτός Δευτέρας και Τρίτης).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη