17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη παρουσιάζονται στο ηφαίστειο

Share

Κλικ για μεγέθυνση

To θέατρο «Έξοδος Αιγαίου-Θεατρική Έξοδος» παρουσιάζει στην Σαντορίνη, στις 25 & 26 Ιουλίου τη θεαματική κωμωδία “Όρνιθες” του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου. Η παράσταση της Δευτέρας 25/7 θα δοθεί στο ηφαίστειο, υπό το φως της ημέρας, στις 19:00. Η παράσταση της Τρίτης 26/7 θα δοθεί στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης στις 21:30.

Για την παράσταση του Ηφαιστείου το εισιτήριο μαζί με τη μεταφορά είναι 10 ευρώ για τους ενήλικες και 5 ευρώ για τα παιδιά. Εισιτήρια θα πωλούνται επί τόπου πάνω στο Ε/Γ – Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑΣΙΑ που θα μεταφέρει τους θεατές από το Παλιό Λιμάνι και τον Αθηνιό. Δεν υπάρχει σημείο προπώλησης.
Ώρα αναχώρησης από τον Αθηνιό: 18:30 | Ώρα αναχώρησης από το παλιό λιμάνι: 18:45

Η υπόθεση του έργου:
Δύο Αθηναίοι πολίτες, ο Πισθέταιρος και ο Ευελπίδης, που έχουν κουραστεί από τη ζωή στην πόλη, φεύγουν από την Αθήνα και αναζητούν πάνω στα βουνά ένα ήσυχο μέρος για να ζήσουν. Συναντούν τα πουλιά και προσπαθούν να τα πείσουν να τους δεχτούν κοντά τους και να χτίσουν μαζί μία νέα πόλη μεταξύ ουρανού και γης. Τα πουλιά στην αρχή δεν θέλουν, αλλά τελικά δέχονται. Έτσι αρχίζει το κτίσιμο της πόλης των πουλιών, της Νεφελοκοκκυγίας.

Tο έργο παρουσιάζεται σε εντυπωσιακά κοστούμια-μάσκες Άννας Περντρώ, μουσική Παναγιώτη & Αλέξανδρου Ντουνιαδάκη και χορογραφίες Μυρτώ Παπαδοπούλου. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Σπύρος Ξένος, Κων/νος Καλαβρυτινός, Ηλέκτρα Παροίκου, Παναγιώτης Αθηναίος, Βαγγέλης Φώτεινας και ο χορός των Πουλιών.
Βοηθός σκηνοθέτης & παραγωγός Ηλέκτρα Παροίκου. Στα τραγούδια των χορικών βοήθησαν οι μουσικοί Στέφανος Δεκεριάν και Γεωργία Γρηγοριάδου.

Με την ευκαιρία των παραστάσεων στην Σαντορίνη ο σκηνοθέτης Νίκος Παροίκος δήλωσε: “Η Έξοδος Αιγαίου αγωνίζεται εδώ και χρόνια στην πρώτη γραμμή της πολιτιστικής παιδείας και δράσης σε όλη την επικράτεια. Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεργαζόμαστε με το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης και το ευχαριστούμε για την πρόσκληση και φιλοξενία».


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη