15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι ταινίες της Finos Film στο YouTube

Share

Εδώ και λίγο καιρό το επίσημο κανάλι της Finos Film στο YouTube είναι γεγονός. Αλίκη Βουγιουκλάκη, Ρένα Βλαχοπούλου, Ντίνος Ηλιότοπουλος, Τζένη Καρέζη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Λάμπρος Κωνσταντάρας και πολλοί ακόμα αξέχαστοι πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου από τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70 αναβιώνουν μέσα από αγαπημένες ταινίες που είναι πια διαθέσιμες σε υψηλή ποιότητα εικόνα και ήχου.

Μέχρι στιγμής στο κανάλι έχουν ανέβει 95 ταινίες της θρυλικής εταιρείας παραγωγής, οι οποίες συνοδεύονται από πληροφορίες σχετικά με το πότε κυκλοφόρησαν, πόσα εισιτήρια έκοψαν στους κινηματογράφους, τους συντελεστές κ.ά.

Το επίσημο κανάλι της Finos Films στο YouTube μπορείτε να το δείτε στη διεύθυνση http://www.youtube.com/user/FinosFilmsChannel

Σύμφωνα με τη wikipedia:
Η Φίνος Φιλμ είναι εταιρεία παραγωγής ελληνικών ταινιών. Ιδρύθηκε το 1942 από τον Φιλοποίμενα Φίνο και λειτούργησε αδιάκοπα μέχρι το θάνατο του ιδρυτή της το 1977. Από το 2006 ωστόσο επέστρεψε στην παραγωγή και χρηματοδότηση ταινιών με ταινίες όπως η Uranya του Κ.Καπάκα και το remake του Ο Ηλίας του 16ου. Ο συνολικός αριθμός των ταινιών ανήλθε στις 196 και σε 8 έκανε διανομή. Το διάστημα 1943-1977 (έτος θανάτου του Φιλοποίμενα) ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου και μια από τις μεγαλύτερες στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Φιλοποίμην Φίνος ήταν αυτός που έφτιαξε την πρώτη συσκευή για ηχογράφηση στην Ελλάδα και γύρισε την πρώτη έγχρωμη ταινία με στερεοφωνικό ήχο, τα “Κορίτσια για φίλημα” (1964).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη