22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι ΤΑΚΙΜ με το Καφέ Αμάν, την Πέμπτη στη Σαντορίνη

Share

Φέτος το καλοκαίρι οι ΤΑΚΙΜ ταξιδεύουν το ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ ανά την Ελλάδα, με πρώτο σταθμό τη Σαντορίνη. Την Πέμπτη 1 Ιουνίου, στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης οι ΤΑΚΙΜ, έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μας μουσικής, συμπράττουν και μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι σε Ήπειρο, Βαλκάνια, Πόλη, Σμύρνη, Αμερική, σε ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στον χρόνο!

Για μια μοναδική βραδιά θα ξαναζωντανέψει το Καφέ-Αμάν “Ελληνική Απόλαυσις”, σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας.

Σταθμοί του ταξιδιού είναι καταρχήν τα Γιάννενα (με το “Γυαλί-καφενέ”), τα Βαλκάνια (με το “Γκρέτζι-Χάνι”), η Πόλη (με το “Καζίνο της Δέσποινας” στα Ταταύλα), η Σμύρνη (με τις “μπύρες” στην Προκυμαία), αλλά και η Αμερική (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη). Ένα επικό ταξίδι-περιπέτεια, ένα αδιάκοπο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, σε Ανατολή και Δύση. Σε κάθε μέρος ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά “κρυμμένα διαμαντάκια” που αξίζει ν’ ανακαλύψουμε!

[adning id="140783"]


Ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό με χρώματα, ηχοχρώματα, σπάνιο οπτικό υλικό και προσεγμένες γεύσεις, με τη βαθειά γνώση του Λάμπρου Λιάβα και τη σπουδαία μουσική δεξιοτεχνία κι ευαισθησία των ΤΑΚΙΜ που αποτελούν οι: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο).

Μαζί τους, οι εξαιρετικοί τραγουδιστές Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου και στην αφήγηση η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη.

Η σκηνική επιμέλεια της παράστασης είναι της Σοφίας Σπυράτου.

Οπτικό υλικό: Γρηγόρης Φιλίδης
Υπεύθυνος ήχου: Θανάσης Γκίκας
Υπεύθυνος φώτων: Τρύφωνας Κεχαγιάς

[adning id="140783"]


Ώρα έναρξης: 21:00 | Είσοδος: 10 ευρώ στην προπώληση (μέχρι μια μέρα πριν), 12 ευρώ στο ταμείο, φοιτητικό-μαθητικό 5 ευρώ.

Σημεία προπώλησης:
Στα ταμεία του SAF, καθώς επίσης και στο ΔΑΠΠΟΣ, στο οινοποιείο Μπουτάρη, στη SantoWines, στα βιβλιοπωλεία Δημ. Φύτρου (Καμάρι, Φηρά), στο Pelican Travel, στο Cine Kamari, στην Ένωση Λεμβούχων Θήρας, στο τουριστικό γραφείο Αρχαία Θήρα, στο κατάστημα χρωμάτων Καρράς-Βλάχου στην Οία και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακρωτηρίου.

Διοργάνωση: Βιομηχανικό Μουσείο Ντομάτας | Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης
Με την υποστήριξη του Δήμου Θήρας και του ΔΑΠΠΟΣ

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη