Υπ. Εθνικής Άμυνας: Οικιστικό πρόγραμμα για 1.500 κατοικίες

Το 15% θα διατίθεται για κοινωνικούς σκοπούς σε μια σειρά δημοσίων λειτουργών, όπως γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί, που διορίζονται μακριά από τον τόπο καταγωγής ή διαμονής τους

Στο μεγάλο οικιστικό πρόγραμμα που δρομολογεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάνης σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου.

Η πρώτη φάση του προγράμματος θα αφορά σε περίπου 800 κατοικίες, με προτεραιότητα τον Έβρο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Αυτές βρίσκονται στην φάση του διαγωνισμού, με στόχο το 2026 να έχουν ολοκληρωθεί. Θα κατασκευαστούν, όπως είπε, 232 οικήματα σε περιοχές όπως η Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί, η Αλεξανδρούπολη και η Σαμοθράκη, ενώ 560 σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπως Λέσβος, Σάμος, Κως, Ρόδος, σε πιο μικρά νησιά, όπως είναι η Κάρπαθος και η Σύμη, αλλά και σε περιοχές όπου είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανεύρεση κατοικίας, όπως για παράδειγμα η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

“Προχωράμε σε αυτό το πρόγραμμα για να μπορέσουμε να δώσουμε μία έμμεση αύξηση στο εισόδημα των στελεχών μας και να άρουμε κάποια βάρη από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, ανταποδίδοντας το πολύ μεγάλο έργο που επιτελούν καθημερινά στην διατήρηση της εθνικής ακεραιότητας”, τόνισε ο κος Κεφαλογιάννης.

Σε δεύτερο χρόνο το πρόγραμμα θα αφορά σε 700 κατοικίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην ενδοχώρα. Σύνολο δηλαδή 1.500 σπίτια, 15% των οποίων θα διατίθεται για κοινωνικούς σκοπούς σε μια σειρά δημοσίων λειτουργών, όπως γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί, που διορίζονται μακριά από τον τόπο καταγωγής ή διαμονής τους.

“Πραγματικά θα μπορέσουμε να δώσουμε ένα μεγάλο όφελος στα στελέχη μας αλλά και σε δημόσιους λειτουργούς, που ειδικά σε κάποια νησιά, λόγω της τουριστικής κίνησης του καλοκαιριού, είναι αδύνατη η εξεύρεση φθηνής κατοικίας”, κατέληξε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη