Όλη η Ελλάδα στη Σαντορίνη με τον φακό του Χρίστου Σιμάτου

Την έκθεση φωτογραφίας του Χρίστου Σιμάτου με τίτλο “Τοπία” θα φιλοξενεί από αύριο Παρασκευή 25 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά. Τα εγκαίνια είναι προγραμματισμένα για το βράδυ της Παρασκευής 25/8, ώρα 20:30.

Στην πέμπτη του ατομική έκθεση ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μία σειρά από 14 φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους με θέμα το ελληνικό τοπίο. Ο Χρίστος Σιμάτος εμμένει στο γνώριμο εικαστικό του ιδίωμα: εικόνες μεγάλων διαστάσεων και υψηλής ευκρίνειας που προσκαλούν το βλέμμα του θεατή να ανακαλύψει τις λεπτομέρειες που κρύβουν.

Στις πρώτες του εκθέσεις αναζητούσε το ανθρώπινο στοιχείο στα ερείπια. Η μετάβαση στο τοπίο έγινε όταν φωτογραφίζοντας στο εσωτερικό ενός ερειπωμένου κτηρίου αντικρίζει το ανοιχτό παράθυρο. “Το πλαίσιο του παραθύρου λειτουργεί σαν όριο απομονώνοντας ένα τμήμα της φύσης παρουσιάζοντάς το σαν αυτόνομη εικόνα. (…) η δισυπόστατη φύση του ανοιχτού παραθύρου, η λειτουργία του σα φωτογραφικό κάδρο και η δίοδος από τα μέσα προς τα έξω, με οδήγησαν μακριά από το σκοτεινό εσωτερικό, στην απεραντοσύνη της φύσης. Από τις αναζητήσεις χαραμάδων που επέτρεπαν να διεισδύσει ένα λιγοστό φως σε ένα διαλυμένο εσωτερικό, στεκόμουν μπροστά σε ένα μεγαλειώδες παιχνίδι χρωμάτων, υφών και σχημάτων” γράφει ο καλλιτέχνης.

Από την αναζήτηση των ερειπίων ο καλλιτέχνης ταξιδεύει στην Ελλάδα σε τοποθεσίες που είναι εμφανής η έλλειψη ανθρώπινης επέμβασης και παρουσίας και με τη φωτογραφική διαδικασία καταγράφει τοπία γαλήνια αλλά και δυναμικά, πορτραίτα βουνοκορφών χρωματισμένα από το φως του δειλινού, δραματικά σύννεφα σε ανθισμένα λιβάδια. Οι φωτογραφίες του Χρίστου Σιμάτου με τη τεχνική τους αρτιότητα λειτουργούν σαν δίοδος, μεταφέροντας τον βλέμμα του θεατή από την αστική του καθημερινότητα σε ένα ταξίδι στο ελληνικό τοπίο.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη για το κοινό καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-22:00 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη