Ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι, με μουσική και τραγούδι, στον Αρχαιολογικό Χώρο Ακρωτηρίου, την Τετάρτη

Το βράδυ της Τετάρτης 21/8 οι πόρτες του Αρχαιολογικού Χώρου του Ακρωτηρίου θα μείνουν ανοιχτές για τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο με τη συνοδεία μουσικής και τραγουδιού. Η ΚΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, για μια ακόμα ζρονιά, ανοίγει τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους σε Κυκλάδες, Σάμο και Ικαρία, από τις 21:00 έως τις 24:00, με ελεύθερη είσοδο.

Στη Σαντορίνη, η εκδήλωση στον Αρχαιολογικό Χώρο Ακρωτηρίου θα περιλαμβάνει μουσική αναδρομή στο ελληνικό τραγούδι με οργανικά κομμάτια, τραγούδια και εμβόλιμα σχόλια από τον καθηγητή μουσικής και σολίστα στο μπουζούκι Βαγγέλη Τρίγκα και τους συνεργάτες του Θοδωρή Μπρουτζάκη (πιάνο), Μαργαρίτα Καραμολέγκου (τραγούδι), Βασίλη Κατσαρό (κλασική κιθάρα) και Γιάννη Καραμανιώλα (κόντρα-μπάσο). Στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται και τραγούδια σε ποίηση Λόρκα.

Στις 22:00 και στις 23:00, θα ακουστεί, το ποίημα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα “Θρήνος για τον Ιγνάθιο Σάντσιες Μεχίας” σε απαγγελία των Andy Garcia (1996, από την ταινία του Marcos Zurinaga Muerte en Granada), Μάνου Κατράκη (1971, ελληνική απόδοση από τον Νίκο Γκάτσο, από το έργο του Σταύρου Ξαρχάκου «Θρήνος για τον Ιγνάθιο Σάντσιες Μεχίας»), Νότη Περγιάλη (δεκαετία του 1950, απόδοση στα ελληνικά από τον Στάθη Σπηλιωτόπουλο).

Αναλυτικές πληροφορίες για τις φετινές εκδηλώσεις, της ΚΑ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, θα βρείτε σε προηγούμενη ανάρτησή μας ΕΔΩ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη