Ολοκληρώθηκε το Santo Youth Contest

Στους ρυθμούς του μπάσκετ έζησε για τέσσερις ημέρες (27/6-30/6) το Κλειστό Γυμναστήριο στο πλαίσιο του δεύτερου Santo Youth Contest, το οποίο συνδιοργάνωσαν ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ μαζί με την Αθλητική Ένωση Σαντορίνης και την αντιπρόεδρο της ιταλικής συνομοσπονδίας αθλητών (CIDS), κα Anne Marie Litt.

Περίπου 40 αθλητές της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης, του Α.Ο Πάρου και της ιταλικής Firenze, ηλικίας κάτω των 17 ετών πήραν μέρος στο camp, παίζοντας μπάσκετ και παρακολουθώντας σεμινάρια, ενώ επιτεύχθηκε ο κύριος στόχος της διοργάνωσης που ήταν να καλλιεργηθεί μεταξύ τους το αίσθημα της ευγενούς άμιλλας και της συνεργασίας παρά τις διαφορές της γλώσσας, της καταγωγής ή της νοοτροπίας.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, η Firenze ήταν νικήτρια και στα δύο ματς απέναντι στον Α.Ο Πάρου (56-43) και την Α.Ε.Σ (79-54), ενώ στη νησιώτικη “μονομαχία” τη νίκη πήρε ο Α.Ο Πάρου (73-49). Την τελευταία μέρα οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για λογαριασμό του All Star Game, στην ανάπαυλα του οποίου διεξήχθη και διαγωνισμός τρίποντων όπου νικητής αναδείχθηκε για δεύτερη χρονιά ο Αδάμ Μπαλιάκας.

Oι αθλητές είχαν επίσης την τύχη να παρακολουθήσουν και τρία σεμινάρια. Ο πρώην αθλητής του βόλεϊ κος Βασίλης Μηνούδης μίλησε για την παράλληλη καριέρα, τον παράνομο στοιχηματισμό και το στήσιμο των αγώνων, ενώ ο εν ενεργεία πρωταθλητής στο μπάσκετ με καροτσάκι κος Sofyane Mehiaoui αναφέρθηκε στον αθλητισμό και στα κινητικά προβλήματα. Τέλος, το ΕΚΑΒ πραγματοποίησε μαθήματα πρώτων βοηθειών.

Οι διαιτητές και οι κριτές της διοργάνωσης συμμετείχαν εθελοντικά.

 

 

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη