Ομιλία-συνάντηση για την ψυχανάλυση

Τι είναι η ψυχανάλυση; Σε τι συνίσταται;
Και τι είναι ένας ψυχαναλυτής, ποιο το έργο του; Σε ποιές περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει εμάς και τους δικούς μας;
Μπορεί η ψυχανάλυση να συνδράμει στη σχέση γονέα-παιδιού;

Ο Δήμος Θήρας και το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν στην συμπεριφορά μας και στην ψυχολογική μας κατάσταση ειδικά σε καιρούς πίεσης, άγχους και κρίσης, διοργανώνουν μια μοναδική ομιλία-συνάντηση με την διακεκριμένη ψυχαναλύτρια Μίνα Μπούρα*.

Η ομιλία θα γίνει σε λόγο απλό, κατανοητό στους μη ειδικούς, χωρίς ωστόσο να προδίδεται η ουσία. Ο χαρακτήρας της ομιλίας θα είναι διαδραστικός και θα υπάρχει στο τέλος άφθονος χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση. Θα δοθούν πολλά παραδείγματα, σχετικά με γονείς που επισκέφθηκαν την κ. Μπούρα κατά την πολυετή εργασία της στον χώρο της ψυχανάλυσης, γιατί ανησυχούσαν για ένα παιδί τους, καθώς και από τωρινούς αναλυομένους της.

Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, γιατρούς και όλους όσους αναζητούν τρόπο να ζουν καλύτερα σε σχέση με τον εαυτό τους και τον περίγυρό τους.

Την Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα 20:00 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

*Η Μίνα Μπούρα σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ψυχολογία στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Louvain (Βέλγιο). Μαθήτευσε στην Εcole Freudienne de Paris, υπό την διεύθυνση του Jasques Lacan, της οποίας και υπήρξε επίσημο μέλος. Στην Ελλάδα ίδρυσε το Σεμινάριο Μελέτης Φρουδικων και Λακανικων Κειμένων και το 2009 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ψυχαναλυτικού θεσμικού πλαισίου Ψυχαναλυτικά Σεμινάρια. Εργάζεται πάντοτε ως ψυχαναλύτρια.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη