Ουραγοί τα ελληνικά ξενοδοχεία ως προς την παροχή internet

Μία από τις χαμηλότερες θέσεις καταλαμβάνει η Ελλάδα, με βάση το ποσοστό των ξενοδοχείων της που διαθέτουν internet για τους πελάτες τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr σε περισσότερα από 700,000 ξενοδοχεία που διαθέτει στη βάση δεδομένων της.

Η κατάταξη περιλαμβάνει 35 χώρες που κατάφεραν έστω να σπάσουν το φράγμα του 45% του συνολικού αριθμού των ξενοδοχείων τους με παροχή internet, είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την πρώτη θέση της κατάταξης, με το 89,09% των ξενοδοχείων να διαθέτουν είτε Wi-Fi είτε Ethernet internet. Στα παράδοξα της κατάταξης περιλαμβάνεται η έκτη θέση που καταλαμβάνει η Σλοβενία (75,53%) και η έβδομη θέση της Σερβίας (75,46%), γεγονός που καταδεικνύει πόσο μεγάλη σημασία δίνουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού στην παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει μια από τις χαμηλότερες θέσεις στην κατάταξη, την 32η με το ποσοστό των ξενοδοχείων που διαθέτουν internet να αγγίζει μόλις το 49,44%. Το ίδιο σκηνικό και στην Κύπρο, η οποία καταλαμβάνει την 30η θέση με ποσοστό 52,65%. Ισπανία και Πορτογαλία καταλαμβάνουν τις δύο τελευταίες θέσεις με ποσοστά 46,54% και 45,21% αντιστοίχως.

Από τη λίστα κατάταξης είναι εμφανές ότι τα κατεξοχήν τουριστικά κράτη, “απαξιώνουν” τη σημαντικότητα του internet στις παροχές τους. Αίσθηση προκαλεί επίσης η χαμηλή θέση που καταλαμβάνουν η Γερμανία και η Αυστρία, με τη Γερμανία να τερματίζει στην 31η θέση (50,76%) αμέσως μετά την Κύπρο και την Αυστρία να βρίσκεται πιο χαμηλά από την Ελλάδα κατά μία θέση με ποσοστό 47,31%.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη