Ούτε 4 μήνες για λύση στο θέμα των απορριμμάτων

Λιγότεροι από 4 μήνες μας χωρίζουν από την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή πρότασης, προκειµένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων της Σαντορίνης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013” του Ταμείου Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα στις 13 Δεκεμβρίου 2012 λήγει η τέταρτη και τελευταία περίοδος υποβολής προτάσεων στον θεματικό άξονα 44 με τίτλο “∆ιαχείριση Οικιακών και Βιοµηχανικών Αποβλήτων” και πρόκειται για την τελευταία προς το παρόν ευκαιρία για την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών της Σαντορίνης με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Μεγάλο το στοίχημα για τη Δημοτική Αρχή να προλάβει να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να καταρτίσει τον σχετικό φάκελλο της πρότασης μέχρι τις 13 Δεκεβρίου 2012.

Εάν αυτό δεν επιτευχθεί και με τα πρόστιμα να επικρέμονται επί των κεφαλών μας, η αμέσως επόμενη λύση που είναι ορατή, είναι η λεγόμενη ΣΔΙΤ (Συνδιαχείριση Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), δηλαδή η ανάθεση σε ιδιωτικό φορέα του θέματος της δημιουργιας ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων), με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δείτε εδώ τo πλήρες κείμενο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για τη “∆ιαχείριση Οικιακών και Βιοµηχανικών Αποβλήτων” στο πλαίσιο του Ε.Π. “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013”.

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη