21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας

"Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί" επισημαίνει η Φλόγα

Share

Την ανάγκη για εξειδικευμένη και ολιστική φροντίδα για παιδιά και εφήβους με καρκίνο υπογραμμίζει ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Η Φλόγα”, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Κάθε χρόνο στην Ευρώπη πραγματοποιούνται 15.000 νέες διαγνώσεις καρκίνου σε παιδιά μέχρι 15 ετών και 20.000 διαγνώσεις σε εφήβους και νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών. Παράλληλα, υπολογίζεται ότι 1 παιδί κάθε 600 γεννήσεις θα αναπτύξει καρκίνο πριν την ηλικία των 20 ετών και καθημερινά περίπου 20 παιδιά και έφηβοι πεθαίνουν από καρκίνο στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα νοσούν από καρκίνο περίπου 320 παιδιά τον χρόνο. Ποσοστό 70-80% από αυτά νοσηλεύονται στα παιδιατρικά ογκολογικά τμήματα της Αθήνας, 20-25% στη Θεσσαλονίκη και περίπου 5% στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ οι έφηβοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία των ενηλίκων.

“Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη” τονίζει η “Φλόγα”, επισημαίνοντας πάντως πως η έγκαιρη διάγνωση και η ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα οδηγούν σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα και σημασία στη σωστή ενημέρωση των γονέων, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

[adning id="140783"]

Η ραγδαία εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και της τεχνολογίας θέτει στη διάθεση των παιδιών νέα διαγνωστικά και θεραπευτικά εργαλεία και νέες πρακτικές, με αποτέλεσμα τη δυνατότητα ίασης σε ποσοστό περίπου 80%.AdTech Ad“Στόχος και επιδίωξή μας είναι να προσφέρουμε στο Ελληνόπουλο ίσες ευκαιρίες ίασης με κάθε παιδί στα μεγάλα κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής. Το επιστημονικό προσωπικό που θα εφαρμόσει τις νέες πρακτικές στη χώρα μας υπάρχει και αγωνίζεται μαζί μας” αναφέρει ο Σύλλογος, ζητώντας:

  • Πρόσληψη μονίμου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, όχι επικουρικού.
  • Διευκόλυνση ιατρών και νοσηλευτών να παρακολουθούν τις εξελίξεις της ιατρικής με τη χρηματοδότηση και συμμετοχή σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και συνέδρια.
  • Συνεχή ανανέωση και συντήρηση του διαγνωστικού και θεραπευτικού ιατρικού εξοπλισμού.
  • Ευελιξία στην κίνηση του φαρμάκου, επιτάχυνση της διαδικασίας για τα πειραματικά φάρμακα.
  • Δημιουργία δομών για την παρακολούθηση των απώτερων συνεπειών.
  • Έγκριση και κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία εξειδικευμένων ιατρικών εξετάσεων (μοριακοί έλεγχοι, βιολογικοί παράγοντες κ.ά.)
[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη