20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

5/6 – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Share

wed14_logoΗ Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται από το 1972 κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, σε περισσότερες από 100 χώρες του πλανήτη, και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα, υπενθυμίζοντας το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον καθένα μας για την προστασία του πλανήτη, ως το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στις μελλοντικές γενιές.

Για τον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο ΟΗΕ επέλεξε το μήνυμα «Ύψωσε τη φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας», προκειμένου να επισημάνει τους κινδύνους που επιφέρει σε παγκόσμια κλίμακα η κλιματική ααλλαγή, καθώς και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η «πράσινη εβδομάδα» φέτος είναι αφιερωμένη στην κυκλική οικονομία, την αποδοτικότητα των πόρων και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να ενισχυθεί το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Η ουσία βρίσκεται στη συμμετοχή, τη συνεργασία και την οργανωμένη δράση όλων μας”, δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον. “Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας δίνει την αφορμή. Την αφορμή στον καθένα από εμάς να αναλογιστεί και να δράσει. Καλούμε όλους, λοιπόν, να συμμετάσχουν στη διαρκή προσπάθεια για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, το σεβασμό στο δημόσιο χώρο, τη βιώσιμη και αειφορική ανάπτυξη, διαμορφώνοντας, με τον τρόπο αυτό, καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους”, συμπλήρωσε.

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη