Πάλι καινούριο iPhone

Ήρθαν και στην Ελλάδα τα καινούρια iPhone της Apple, και για μια ακόμα χρονιά, οι κάτοχοι του τελευταίου μοντέλου iPhone βρίσκονται να έχουν άλλη μια βερσιόν που έχει “λήξει”. Η Apple σταματάει την παραγωγή του iPhone 5 και φέρνει μπροστά το 5S (από 739 ευρώ στην Ελλάδα) και την πλαστική του εκδοχή 5C (από 639 ευρώ). Αν δε αγοράσεις και ζελατίνα να μην σου γρατζουνιστεί η οθόνη και θήκη να μην σου ανοίξει στα 2 όταν σου πέσει, το χιλιάρικο το πλησιάζεις επικίνδυνα.

Για πρώτη φορά η Apple ξεφεύγει από τα χρωματικά δεδομένα των μοντέλων της και κυκλοφορεί το 5S σε ασημί, “διαστημικό γκρί” και χρυσό, ενώ το 5C σε μπλε, πράσινο, ροζ, λευκό και κίτρινο. Το λογισμικό των κινητών αυτών δείχνει σαφώς ανώτερο από την προηγούμενη έκδοση καθώς κυκλοφόρησε και καινούρια έκδοση του iOS (iOS 7.0.3). Η έκδοση αυτή θα τρέχει σε όλα τα iPhone και iPad, αλλά αν κρίνουμε από όλες τις χρονιές που μας πέρασαν, θα είναι πολύ βαριά για τα παλιά κινητά.

Παρ’ όλες τις κακές κριτικές όμως που ακούγονται όλο και περισσότερο (πως η Apple με τα καινούρια κινητά αντιγράφει την Samsung, πως το μόνο που αλλάζει είναι το κινητό να γίνεται πιο στενόμακρο, πως κοροϊδεύουν τον κοσμάκη κλπ), οι iphonάκηδες έχουν ήδη παραγγείλει τα καινούρια κινητά τους και τα περιμένουν πώς και πώς.

Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι μακριά από το πόσο προηγμένη είναι η τεχνολογία της Apple σε σύγκριση με την Samsung. Η ερώτηση είναι πού βρίσκουν οι Έλληνες με 27% ανεργία το σχεδόν χιλιάρικο για καινούριο κινητό.

*Το ληγμένο iPhone 5 πρέπει να κοστίζει γύρω στα 500 ευρώ αυτήν την εποχή, μέχρι να ξεπουληθούν και τα τελευταία κομμάτια.

Ελένη Κωνσταντινίδου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη