Πανοραμικές φωτογραφίες από Ελλάδα σύντομα στο Google Street View

google_street_view_carΕικόνες και από τη χώρα μας θα περιλαμβάνει σε λίγες ημέρες η υπηρεσία Street View* της Google, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους χρήστες του διαδικτύου να περιηγηθούν μέσω πανοραμικών φωτογραφιών σε ελληνικά μέρη και δρόμους. Η επίσημη ανακοίνωση για την ενσωμάτωση της Ελλάδας στη δημοφιλή υπηρεσία, θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, την Πέμπτη 5 Ιουνίου, οπότε και θα διευκρινιστεί ποιες ακριβώς περιοχές θα συμπεριλαμβάνονται.

Η καταγραφή των πανοραμικών εικόνων γίνονται από ειδικά αυτοκίνητα της Google και ξεκίνησε πριν πέντε περίπου χρόνια. Ωστόσο, μόλις πριν έξι μήνες (Νοέμβριο 2013) η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ενέκρινε την ανάρτησή τους στην εφαρμογή, με τη σημείωση τα πρόσωπα των περαστικών και οι πινακίδες κυκλοφορίας των ΙΧ να εμφανίζονται αλλοιωμένες. Επίσης, θα υπάρχει πρόβλεψη για ένα εργαλείο, με το οποίο οποιοσδήποτε χρήστης θα μπορεί να ζητήσει να θολωθούν δεδομένα σε περίπτωση που αυτά είναι ευδιάκριτα, συμπεριλαμβανομένων και των προσόψεων κατοικιών.

*Το Google Street View υποστηρίζεται από τα Google Maps και το Google Earth και παρέχει πανοραμικές εικόνες από διάφορους δρόμους ανά τον κόσμο. Ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάιο του 2007 περιλαμβάνοντας διάφορες πόλεις των ΗΠΑ και από τότε έχει εξαπλωθεί και περιλαμβάνει πολλές αστικές και αγροτικές περιοχές από όλον τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη