Παραίτηση Κρητικού – στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο η Λίτσα Φτακλάκη

Την παραίτηση του από τη θέση του νεοεκλεγέντος Περιφερειακού Συμβούλου ανακοίνωσε με επιστολή του ο κ. Δημήτρης Κρητικός, προς τον επικεφαλής της παράταξης “Αρχιπέλαγος Δημιουργίας” κ. Γιάννη Μαχαιρίδη. Η επιστολή του κ. Κρητικού, που έχει ημερομηνία 12/8/14, δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Παρασκευής, 22/8/2014, με δελτίο τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Κρητικός ήταν υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, εκλεγόμενος χωρίς σταυρό, αλλά καθώς η παράταξη του μειοψήφισε, εξελέγη, ως ο νόμος ορίζει, στη θέση του περιφερειακού συμβούλου που θα εκλεγόταν στην εκλογική Περιφέρειας Ρόδου, Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η κα Λίτσα Φτακλάκη.

ftaklaki_mainas
Λίτσα Φτακλάκη, Ηλίας Μάινας

Αντίστοιχη ακριβώς περίπτωση είναι η εκλογή του κ. Γιάννη Δεκαβάλα ο οποίος εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος στη θέση του πλειψηφίσαντος υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Θήρας κ. Ηλία Μάινα. Ο κ. Δεκαβάλας δεν έχει προς το παρόν εκδηλώσει πρόθεση να αποποιηθεί της έδρας.

Να σημειώσουμε ότι η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ν, Αιγαίου, υπό τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 27/8/14, στη Σύρο.

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Κρητικού έχει ως εξής:

“Κύριε Περιφερειάρχη, φίλε Γιάννη,

Θέλω να σε ενημερώσω για την απόφαση μου να παραιτηθώ από την θέση του νεοεκλεγέντος Περιφερειακού Συμβούλου με τον συνδυασμό μας «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος δημιουργίας». Οι λόγοι που με οδηγούν σε αυτή την απόφαση είναι οι εξής:

Παρά το νομότυπο της εκλογής μου, με την παραμονή μου στην θέση του Περιφερειακού Συμβούλου φρονώ ότι παραβιάζω την πραγματική βούληση των ψηφοφόρων της εκλογικής Περιφέρειας Ρόδου, Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου που με την ψήφο τους αφενός μεν εκτίμησαν το έργο της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής και αφετέρου την προσφορά και το έργο των συνυποψήφιων μου που κατήλθαν στις εκλογές διεκδικώντας την ψήφο των συμπατριωτών μας.

Είχα δηλώσει εξ αρχής με την τιμητική σου πρόσκληση για την υποψηφιότητα μου σαν Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου πως κατέρχομαι σαν απλός στρατιώτης στην μάχη επίλυσης των προβλημάτων του  Δωδεκανησιακού λαού για την πρόοδο και την ανάπτυξη των νησιών, μαζί με καταξιωμένους συναδέλφους εν ενεργεία περιφερειακούς συμβούλους και γνώστες των προβλημάτων του συνόλου των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και όχι για την κατάληψη αξιωμάτων.

Με το σκεπτικό πως η έδρα που καταλαμβάνει δια του προσώπου μου η παράταξη μας, στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανήκει δικαιωματικά σύμφωνα με τους δημοκρατικούς κανόνες μιας ευνοούμενης Πολιτείας σε αυτούς που διεκδίκησαν την ψήφο του Δωδεκανησιακού λαού με σταυρό προτίμησης, αποποιούμαι της εκλογής μου ως  Περιφερειακού Συμβούλου.

Αυτό άλλωστε συνάδει με το ήθος και την πορεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η εν γένει Πολιτική μου φιλοσοφία.

Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και εύχομαι καλή επιτυχία  στο δύσκολο αλλά εποικοδομητικό έργο της αντιπολίτευσης.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Γ Κρητικός,
πνευμονολόγος
πρ Δήμαρχος Καμείρου”


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη