Παράταση των περιοριστικών μέτρων για μία βδομάδα

Για μια ακόμα εβδομάδα, δηλαδή μέχρι τις 23/1, παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, προκειμένου να ανακοπεί η διασπορά της παραλλαγής “Όμικρον” του SARS-CoV-2, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε σήμερα για να εξετάσει και να αξιολογήσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Συνοπτικά, τα ισχύοντα μέτρα έχουν ως εξής:

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ειδικά για τους κλειστούς χώρους των σούπερ μάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς απαιτείται διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας (FFP2/ΚΝ95).

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής μάσκας από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

– Λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, μόνο καθήμενοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα.

– Απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά της διασκέδασης σε άλλους χώρους.

– Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

– Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

– Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητάς τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη