Παρέμβαση Μ. Καφούρου υπέρ της λειτουργίας ελαιοτριβείων από τους Δήμους

Θετική ανταπόκριση από τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο

Άμεση ήταν η παρέμβαση του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Μάρκου Καφούρου στην επιστολή του δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά προς τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, με κοινοποίηση προς τους βουλευτές Κυκλάδων, σχετικά με τη δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας ελαιοτριβείων από μέρους των Δήμων.

“Είναι μία εύλογη και ορθή πρόταση, καθώς οι ελαιοπαραγωγοί των νησιών αλλά συχνά και οι υπάρχοντες συνεταιρισμοί, αδυνατούν να επωμιστούν το οικονομικό βάρος για την επεξεργασία του ελαιόκαρπου και την παραγωγή του ελαιόλαδου” σημειώνει ο Μάρκος Καφούρος, προσθέτοντας πως η προτεινόμενη τροποποίηση του νόμου που δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας ελαιοτριβείων στους Δήμους, θα ενισχύσει σημαντικά ένα σημαντικό και κρίσιμο αγροτικό προϊόν των νησιών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανταποκρίθηκε επίσης άμεσα και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κο Καφούρο τοποθετήθηκε θετικά ως προς την τροπολογία αυτή. Κατά την επικοινωνία τους, ο βουλευτής Κυκλάδων είχε επίσης την ευκαιρία να θέσει στον υπουργό το πόσο σημαντικό είναι να υπολογίζεται το κριτήριο της εντοπιότητας για τις  προσλήψεις στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί μόνιμα το πρόβλημα της υποστελέχωσης στη νησιωτική Ελλάδα.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη