“Πάρις Πρέκας – Ζωγραφική και Γλυπτική” στο Μουσείο Μπενάκη

Μια καινούρια έκθεση αφιερωμένη στον Σαντορινιό ζωγράφο και γλύπτη Πάρι Πρέκα είναι προγραμματισμένη από τις 14/3 στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα.

Ο Πάρις Πρέκας (1926-1999) είχε ασχοληθεί με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την ανάγλυφη μνημειακή αρχιτεκτονική διακόσμηση και την κοσμηματογραφία. Η ζωγραφική του, που περιλαμβάνει κυρίως ελαιογραφίες και υδατογραφίες, ξεκινά αρχικά με παραστατικά έργα και συνεχίζει με αφαιρετικές συνθέσεις με τις σειρές Λιμάνια, Άλογα, Ιππείς, Βίοι Παράλληλοι και Τάνκερ (δεκαετίες ’70 – ’90). Τα γλυπτά του, φιλοτεχνημένα με ορείχαλκο, σίδερο, ατσάλι, ξύλο, μάρμαρο, πέτρα και πηλό, βασίζονται σε αρχές που συνδυάζουν την αφαίρεση, τον κυβισμό, το σουρεαλισμό και τον εξπρεσιονισμό και βρίσκονται σε πολλά δημόσια κτήρια και ιδιωτικούς χώρους. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περίπου 80 ζωγραφικά έργα και 30 γλυπτά που δημιούργησε ο καλλιτέχνης.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο κτήριο της οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138 και Ανδρόνικου). Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 12 Μαρτίου, ενώ η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 14 Μαρτίου μέχρι τις 6 Μαΐου.

Ώρες λειτουργίας:
Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 – 18:00
Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 22:00
Δευτέρα, Τρίτη: κλειστά

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2103671000 και στο www.benaki.gr

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη