Παρόν το Λύκειο Θήρας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών

euso_2014Με τρεις μαθητές της Β’ Λυκείου θα συμμετέχει και φέτος, για 4η συνεχή χρονιά, το Λύκειο Θήρας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2014.

Οι μαθητές Γιώργος Ζωχιός, Δημήτρης Φωκάς και Στέλλα Χατζηδάκη που θα συμμετέχουν ως ομάδα, με την πολύτιμη συνδρομή των καθηγητών τους (εντός και εκτός σχολικού ωραρίου) προετοιμάζονται εντατικά για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα γίνει το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στην Αθήνα. Εκεί θα συμμετέχουν και άλλες ομάδες από τις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδος, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου. Αντίστοιχος διαγωνισμός για τις ομάδες από τη Βόρεια Ελλάδα θα γίνει το επόμενο Σάββατο 25 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα που θα έρθει πρώτη σε κάθε τελικό διαγωνισμό, θα συμμετάσχει τελικά στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2014, η οποία θα γίνει στην Αθήνα από 30 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2014.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών, καθώς και η εξοικείωση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή. Στον διαγωνισμό του Σαββάτου η κάθε τριμελής ομάδα μαθητών θα διαγωνιστεί σε τρια πειραματικά θέματα από τα γνωστικά αντικείμενα της φυσικής, της χημείας και της βιολογίας.

Όλες οι ομάδες μαθητών από τη Νότια Ελλάδα που θα συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, θα βραβευθούν από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών σε εκδήλωση που θα γίνει στο Ίδρυμα Ευγενίδη, στην Αθήνα, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014.

,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη